Αθλητισμος

Κορωνοϊός: Η Ίντερ δώρισε 100.000 ευρώ σε νοσοκομείο για έρευνα

Τα εύσημα στο ερευνητικό τμήμα έδωσε η διοίκηση της ομάδας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Λόγω της τεράστιας εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Ιταλία, η Ίντερ αποφάσιε να δωρίσει 100.000 ευρώ σε ερευνητικό τμήμα του νοσοκομείου «Σάκο».

Η Ιταλία είναι η ευρωπαϊκή χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την εξάπλωση του κορωνοϊού. Πάνω από 3.000 άνθρωποι έχουν νοσήσει και 107 έχουν χάσει τη ζωή τους. Σχολεία και πανεπιστήμια έχουν κλείσει, ενώ για τον επόμενο μήνα έχει ανακοινωθεί ότι οι αγώνες του πρωταθλήματος θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών. Στο πλαίσιο αυτό, η Ιντερ ανακοίνωσε δωρεά ύψους 100.000 ευρώ στο τμήμα Βιοϊατρικής Έρευνας του Νοσοκομείου «Σάκο» του Μιλάνου τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την έρευνα πάνω στον νέο κορωνοϊο. 

«Η Ίντερ και ο Στίβεν Ζανγκ ανακοινώνει την δωρεά του ποσού των 100.000 ευρώ στο τμήμα Βιοϊατρικής Έρευνας του νοσοκομείου "Σάκο" του Μιλάνου, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την έρευνα του νέου ιού. Τόσο η Ίντερ όσο και ο πρόεδρος της ομάδας υποστηρίζουν τις ερευνητικές δραστηριότητες του τμήματος και απονέμουν τα εύσημα στο τμήμα που έχει εντοπίσει τα πρώτα 3 πλήρη γονιδιώματα, που λαμβάνονται από Ιταλούς νοσούντες του SARS-CoV -2 που βρίσκονται στην Λομβαρδία», αναφέρει η ανακοίνωση των «νερατζούρι», για την προσπάθεια συνεισφοράς τους στην καταπολέμηση του κορωνοϊού.