Αθλητισμος

Ο Ολυμπιακός νικητής του ντέρμπι της Ευρωλίγκας

Επικράτησε του Παναθηναϊκού με 81-78

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Παναθηναϊκού για την Ευρωλίγκα με 81-78, έχοντας για κορυφαίο τον νεοαποκτηθέντα ΜακΚίσικ, που σημείωσε 22 πόντους.

Στα σημεία κρίθηκε το μεγάλο τοπικό ντέρμπι της Ευρωλίγκας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Οι Πειραιώτες επιβλήθηκαν με 81-78, έχοντας για κορυφαίο τον νεοαποκτηθέντα ΜακΚίσικ, που σημείωσε 22 πόντους και μάλιστα ένα κρίσιμο γκολ-φάουλ στο τελευταίο λεπτό. Οι «πράσινοι» είχαν ευκαιρίες να πάνε το ματς στην παράταση, αλλά αστόχησαν στα κρίσιμα σουτ με Ράις και Τόμας. Γενικά ο Παναθηναϊκός ήταν αποκαρδιωτικός στα τρίποντα, έχοντας μόλις ένα εύστοχο σε 20 προσπάθειες!

Στη βαθμολογία το «τριφύλλι» έχει ρεκόρ 14-13, ο Ολυμπιακός 12-15, αλλά πια οι ισορροπίες για την είσοδο στην οκτάδα είναι πολύ λεπτές. Οι φιλοξενούμενοι καταγγέλλουν διάφορα πράγματα που σημαίνει ότι θα έχουμε και πολύ πλούσιο… τρίτο ημίχρονο. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πήγε στο γήπεδο και ισχυρίζεται ότι του επιτέθηκαν δύο φορές, με συνέπεια να του ζητήσει η αστυνομία να φύγει, ενώ από την «πράσινη» ΚΑΕ καταγγέλλουν ακόμα ότι χούλιγκανς μπήκαν και έσπασαν τα αποδυτήρια της ομάδας!