Αθλητισμος

Στο Hall Of Fame ο πρώτος ανοιχτά γκέι ποδοσφαιριστής της Βρετανίας

«Είναι ένας από τους πιο γενναίους άνδρες που έχω συναντήσει ποτέ», είπε η ανηψιά του, Αμάλ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Τζάστιν Φασάνου, ο πρώτος ανοιχτά γκέι ποδοσφαιριστής της Βρετανίας, θα μπει μετά θάνατον στο Hall of Fame του εθνικού ποδοσφαιρικού μουσείου στο Μάντσεστερ.

Ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος ποδοσφαιριστής στη Βρετανία, Τζάστιν Φασάνου, πρόκειται να εισαχθεί, μετά θάνατον, στο Hall of Fame του εθνικού ποδοσφαιρικού μουσείου στο Μάντσεστερ αυτή την εβδομάδα, όπως ανέφερε το Sky Sports.

«Δεν καταλαβαίνω, ακόμα και σήμερα, πώς το έκανε ο Τζάστιν. Είναι ένας από τους πιο γενναίους άνδρες που έχω συναντήσει ποτέ», είπε η ανηψιά του, Αμάλ, η οποία διευθύνει το ίδρυμα Justin Fashanu. «Το γεγονός ότι ο Τζάστιν σηκώθηκε και είπε "αυτός είμαι εγώ, πρόκειται να σέβομαι τον εαυτό μου και να κάνω άλλους να με σεβαστούν για αυτό που είμαι", είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά πράγματα, καθώς δεν θα μπορούσα να σκεφτώ τίποτα πιο έντιμο», συνέχισε η Αμάλ, που έχει αναλάβει εκστρατείες κατά των διακρίσεων στο ποδόσφαιρο.

Ο πρώην επιθετικός της Νόριτς και της Νιούκαστλ, πέθανε το 1998 σε ηλικία 37 ετών, οκτώ χρόνια μετά την σχετική δημοσιοποίησή που έκανε στον Τύπο. Ο Φάσανου, ο οποίος μετακινούμενος στην Νότιγχαμ Φόρεστ το 1981, έγινε ο πρώτος μαύρος ποδοσφαιριστή που πήρε ως πριμ ένα εκατομμύριο λίρες, θα αναγνωριστεί σε τελετή που θα γίνει αύριο.