Αθλητισμος

Ποια συμφέροντα κυνηγούν τη Μάντσεστερ Σίτι;

Η σύγκριση του «εδώ» με το «εκεί»

129214-291994.jpg
Νίκος Ασημακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μάντσεστερ Σίτι - Τιμωρία -Υποβιβασμός
© EPA/PETER POWELL

Ο Νίκος Ασημακόπουλος γράφει για την τιμωρία της Μάντσεστερ Σίτι από την UEFA και την πραγματικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι πρώτες αντιδράσεις μετά την τιμωρία της Μάντσεστερ Σίτι δείχνουν πως κανείς δεν ενδιαφέρεται να την σώσει από την καταστροφή που την απειλεί. Κανένας υπουργός δεν βγήκε να την χαρακτηρίσει «ιστορική ομάδα» που θα έπρεπε να έχει ευνοϊκή μεταχείριση και καμιά κυβέρνηση δεν προσπαθεί να την προστατεύσει από  παραπέρα συνέπειες, αλλάζοντας τους κανονισμούς -τουλάχιστον στο πλαίσιο της Premier League.

Αντίθετα οι διοργανωτές του αγγλικού πρωταθλήματος την απειλούν και με αφαίρεση του τίτλου 2013-14, όταν το σήκωσε μετά από εκπληκτική αγωνιστική πορεία, στην οποία δεν έχει πέσει, τουλάχιστον ως τώρα, η παραμικρή σκιά.

Η αγγλική Λίγκα, λοιπόν, σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ, αισθάνεται πως έχει υποχρέωση να παρέμβει και να ζητήσει από την UEFA τα στοιχεία με τα οποία αποφασίστηκε η τιμωρία της απαγόρευσης συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το σκεπτικό της είναι πως εφόσον  η περίοδος από το 2012 ως το 2016 εμφανίζει παρατυπίες, τότε θα ήθελε και η ίδια να τις ελέγξει.

Και φυσικά την απειλεί εκτός από την αφαίρεση βαθμών τη φετινή χρονιά και με το πρωτάθλημα του 2014!

Το να κάνουμε πάλι συγκρίσεις του «εδώ» με το «εκεί», με οποιαδήποτε από τις χιλιάδες αφορμές που υπάρχουν, κατάντησε τόσα χρόνια βαρετό. Εκείνοι έχουν ποδόσφαιρο, ενώ εμείς συμφέροντα μεγαλοπροέδρων σε μορφή μπάλας. Απλά τα πράγματα...

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ