Αθλητισμος

Παλλαϊκό αίτημα να αλλάξει το λογότυπο του ΝΒΑ

Χιλιάδες κόσμου υπογράφει για να μπει σε αυτό η φιγούρα του Κόμπι Μπράιαντ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λουλούδια και φωτογραφίες στη μνήμη του Κόμπι
Λουλούδια και φωτογραφίες στη μνήμη του Κόμπι / © EPA/ADAM S DAVIS

Πάνω από 100.000 υπογραφές έχουν μαζευτεί διαδικτυακά, με σκοπό να αλλάξει το έμβλημα του ΝΒΑ και αντί του Ουέστ να απεικονίζεται πια ο Μπράιαντ.

Από το 1969, εδώ και 51 ολόκληρα χρόνια, το ΝΒΑ πορεύεται με το ίδιο ακριβώς λογότυπο. Το background της εικόνας χωρίζεται στη μέση σε μπλε και κόκκινο χρώμα και με λευκό υπάρχει το περίγραμμα ενός παίκτη που έχει την μπάλα στα χέρια. Αυτός είναι ο Τζέρι Ουέστ, ο οποίος ήταν γκαρντ των Λέικερς και μετέπειτα General Manager της ίδιας ομάδας.

Πάνω από 100.000 υπογραφές έχουν μαζευτεί διαδικτυακά, με σκοπό να αλλάξει το έμβλημα του ΝΒΑ και αντί του Ουέστ να απεικονίζεται πια ο Μπράιαντ, είτε σε μία πόζα που σκάει την μπάλα, είτε σουτάροντας με το χαρακτηριστικό του, μοναδικό στιλ. Την ιδέα υποστηρίζει και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μέσω ενός story που έκανε στο Instagram και είναι βέβαιο πως θα ακολουθήσουν κι άλλοι.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα έχει και η άποψη του ίδιου του Ουέστ, 81 ετών σήμερα, ο οποίος δήλωσε συντετριμμένος, τονίζοντας «νιώθω σαν να έχασα ένα παιδί μου». Στην 20ετή θητεία του ως GM των Λέικερς, ο Ουέστ ήταν αυτός που επέμενε να αποκτηθεί ο Μπράιαντ από τους Χόρνετς και γι’ αυτό έδωσε ως αντάλλαγμα τον Βλάντε Ντίβατς. Μαζί κατέκτησαν τρία πρωταθλήματα, το 2000, 2001 και 2002. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ