- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Παναθηναϊκός και τα πέναλτι, μια παράξενη ιστορία…
Οι «πράσινοι» έχουν κερδίσει δώδεκα μετά από 20 αγώνες
Παναθηναϊκός, η ομάδα με τα περισσότερα κερδισμένα πέναλτι στο φετινό πρωτάθλημα της Super League.
Δίχως να ψάξουμε πίσω στον χρόνο σε στατιστικά στοιχεία και συγκεκριμένα facts, ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα που έχει αδικηθεί περισσότερο στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία 25 χρόνια. Από τον αλήστου μνήμης Παπουτσέλη μέχρι και σήμερα υπάρχουν πολλές ιστορίες που δικαιούνται να φωνάζουν οι «πράσινοι». Όπως το περίφημο «κάλυπτα κι εγώ τον Κατσουράνη» και άλλα πολλά.
Φέτος, που ο Παναθηναϊκός δεν έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα, συμβαίνει κάτι παράδοξο. Είναι η ομάδα με τα περισσότερα κερδισμένα πέναλτι, δώδεκα τον αριθμό! Μόνο τρία κέρδισε το Σάββατο μαζεμένα στη Λάρισα. Ο Χατζηγιοβάνης ευστόχησε στο ένα, αστόχησε στο άλλο, ο Μπουζούκης ήταν κι αυτός εύστοχος και έτσι η ομάδα του Δώνη νίκησε με 2-0 και εδραιώθηκε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.
Πολλοί είναι αυτοί που προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα. Από τον πρόεδρο της ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια, μέχρι άλλους… εξωγενείς παράγοντες. Το παράξενο είναι πως αυτά τα 12 πέναλτι που έχει κερδίσει φέτος ο Παναθηναϊκός είναι όλα σωστά –μα όλα- σωστά! Είτε με απευθείας καταλογισμό από τον διαιτητή, είτε με την παρέμβαση του VAR.
Υπάρχει και κάτι άλλο φοβερό: Τα πέναλτι που έπρεπε και δεν δόθηκαν υπέρ του «τριφυλλιού». Στην αρχή του χθεσινού ματς με τη Λάρισα, υπήρξε κι άλλη ανατροπή που δεν καταλογίστηκε παράβαση! Ή πολύ περισσότερο τα δύο πέναλτι που είδε στο VAR και δεν σφύριξε ποτέ ο Φινλανδός Γκεστράνιους στο ντέρμπι του Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό. Και υπάρχουν κι άλλα, ειδικά στην αρχή του πρωταθλήματος. Λάθη εις βάρος του ΠΑΟ, που επισκιάστηκαν πάντως από την κακή πορεία της ομάδας.
Αν δει κανείς όλες τις φάσεις προσεκτικά, θα διαπιστώσει πως δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο εύνοιας του Παναθηναϊκού. Άλλωστε η ομάδα είναι ανύπαρκτη στο παρασκήνιο, απλά παίρνει –σε μεγάλο βαθμό και όχι απόλυτα- αυτά που δικαιούται. Του κάνουν οι αντίπαλοι πολλά πέναλτι, αρκετά απ’ αυτά σφυρίζονται.
Όσον αφορά το ποσοστό ευστοχίας, αυτό φτάνει το 75%. Από τα δώδεκα που εκτέλεσαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, έχουν γίνει γκολ τα εννιά. Δύο χαμένα έχει ο Χατζηγιοβάνης και ένα ο Μακέντα, στο ντέρμπι του πρώτου γύρου με τον Ολυμπιακό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αργεντινός αστέρας αποσύρθηκε από την Εθνική ομάδα της χώρας του
Τι είπε ο Έλληνας τενίστας
Με αφορμή τη συζήτηση για τη συμμετοχή ή μη τρανς αθλητριών
Ο Σπανούλης μίλησε για το απίθανο ματς με την Ισπανία
Το πρόγραμμα των επόμενων κρίσιμων αγωνιστικών στα προκριματικά
Απίθανη αναμέτρηση που κρίθηκε στην παράταση - Ξανά στο κυνήγι της πρόκρισης για το Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ η Εθνική
Κόντρα στο Νο11 του κόσμου
Η εθνική Αργεντινής αποχαιρέτησε τον Λιονέλ Μέσι
Αποκάλυψε ότι είχε γράψει το συγκινητικό γράμμα στις 21 Ιουλίου, δύο ημέρες μετά τον χαμένο τελικό του Μουντιάλ
Ο προπονητής της Ντόρτμουντ μίλησε για τον σοβαρό τραυματισμό του Γιάννη Κωνσταντέλια
Πώς ελέγχουμε αν μια στοιχηματική διαθέτει άδεια της ΕΕΕΠ, ποιοι είναι οι κίνδυνοι από τις παράνομες πλατφόρμες και τι πρέπει να γνωρίζει κάθε παίκτης πριν από την εγγραφή
Δείτε το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Όλες οι δηλώσεις του
Η ανάρτηση στο Instagram
Ποιες ομάδες έχουν κάνει το 2/2
Η φωτογραφία που έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.