Αθλητισμος

Αυτό το ποδόσφαιρο έχουμε και δεν θέλουμε να το αλλάξουμε

Πώς ο Μελισσανίδης με ωμή ειλικρίνεια ακύρωσε τις όποιες προσπάθειες για διαφορετική επόμενη μέρα

129214-291994.jpg
Νίκος Ασημακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
5011944.jpg
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΩΝ ΤΩΝ 4 ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΑΕ (BIG-4) ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ©ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Τελικά έχει ελπίδες να σωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στη συνάντηση ιδιοκτητών ΠΑΕ, υπουργού, FIFA και UEFA.

Μου αρέσει που καθόμαστε και συζητάμε ακόμα για τις ελπίδες που έχει να σωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο μετά τη σύσκεψη κορυφής των τεσσάρων μεγάλων επενδυτών του. «Εμείς πληρώνουμε, εσείς πληρωνόσαστε» πέταξε κάποια στιγμή ο Μελισσανίδης φόρα παρτίδα και με ωμή ειλικρίνεια στα μούτρα των εκπροσώπων της FIFA και της UEFA που ήρθαν για να βάλουν τα πράγματα σε μια τάξη και βγήκαν από τη «Μεγάλη Βρετανία» τσαλακωμένοι περισσότερο από ποτέ. 

Δεν ξέρω πόσοι περίμεναν διαφορετικές εξελίξεις και άλλη συνέχεια. Δεν κατάλαβα και γιατί ο υφυπουργός Αθλητισμού, ο Αυγενάκης, εμφανίστηκε στο τέλος της σύσκεψης αισιόδοξος για το από δω και πέρα. Μια και μόνο ελπίδα υπήρχε, να μπορέσουν να καταλήξουν σε πρόσωπα κοινής αποδοχής για την επόμενη μέρα της ΕΠΟ κι αυτή βρίσκεται ήδη στον... κάδο των σκουπιδιών. Πάλι ο Μελισσανίδης με ειρωνικό τρόπο απέρριψε χωρίς πολλές κουβέντες την όποια απόπειρα να συμφωνήσουν όλοι σε ένα νέο πρόεδρο «τεχνοκράτη» που θα ήταν σε θέση να κρατήσει αποστάσεις και ισορροπίες: «Δηλαδή οι εκλογές στη FIFA και την UEFA... πώς γίνονται; Πώς βγάζετε πρόεδρο εσείς; Έρχεται ο Πάπας και κάνει κλήρωση; Εσείς δεν έχετε λόμπι; Τα πιο ισχυρά λόμπι σε εσάς είναι! Είστε μήπως αγγελικά πλασμένοι; Τόσα χρόνια που είστε εδώ, τι έχετε πετύχει; Εγώ αρνούμαι το καπέλωμα! Οι εκλογές θα γίνουν κανονικά, όπως ορίζει το καταστατικό της ΕΠΟ»! 

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Πως τον πρώτο λόγο θα τον έχουν πάλι οι «βλαχοδήμαρχοι» των τοπικών ποδοσφαιρικών Ενώσεων, που πάνε πότε με τον έναν Big και πότε με τον άλλο, μέσα από εκβιασμούς, απειλές, πιέσεις, παρεμβάσεις, βαλίτσες, ξύλο, λιποθυμίες και άλλες τέτοιες ομορφιές που δεν προκαλούν εντύπωση σε κανένα. Και φυσικά, ο νέος πρόεδρος της ομοσπονδίας θα διοικεί για τα επόμενα τέσσερα χρόνια όπως ο Γκαγκάτσης, ο Σαρρής, ο Γκιρτζίκης, ο Πιλάβιος κι ο Γραμμένος. Υπέρ του ενός που θα τον έχει εκλέξει και εις βάρος των υπόλοιπων τριών που θα βρίσκονται στην απέξω. Όσο για τον επόμενο ξένο αρχιδιαιτητή που θα έρθει, γρήγορα θα ακολουθήσει τα βήματα του σημερινού, του Μέλο Περέιρα πηγαίνοντας πίσω πότε από τον ένα και πότε από τον άλλο για να καταφέρει να επιβιώσει και να παίρνει τα 10, 15, 20 χιλιάρικα το μήνα βρέξει - χιονίσει χωρίς ουσιαστικά να κάνει τίποτα.

Η ποδοσφαιρική μας ζωή θα συνεχιστεί, λοιπόν, όπως την ξέρουμε. Χωρίς την παραμικρή έκπληξη -θετική ή αρνητική. Για να παραφράσουμε εκείνη την περίφημη ατάκα που είχε πει παλιότερα ο Κόκκαλης για τους χούλιγκαν του Ολυμπιακού, «αυτό το ποδόσφαιρο έχουμε και δεν θέλουμε να το αλλάξουμε»!
 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ