Αθλητισμος

«Πρέπει να είσαι έτοιμος»: Το αρχαίο γνωμικό που πόσταρε ο Τσιτσιπάς

Ο Έλληνας τενίστας επέλεξε τον Ρωμαίο Αυτοκράτορα και φιλόσοφο Μάρκο Αυρήλιο για να πανηγυρίσει την πρόκριση στον β’ γύρο του Australian Open

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς/© EPA/SCOTT BARBOUR

Στέφανος Τσιτσιπάς: Με Μάρκο Αυρήλιο πανηγύρισε την πρόκριση στον β’ γύρο του Australian Open.

Είχε περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία ανάρτηση που περιείχε αρχαίο γνωμικό. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε φουριόζος στο Australian Open, παίρνοντας με άνεση την πρόκριση στον δεύτερο γύρο του Grand Slam της Μελβούρνης. Στον λογαριασμό του στο Instagram, πόσταρε τα λόγια του Μάρκου Αυρήλιου, του Ρωμαίου Αυτοκράτορα και φιλοσόφου.

«Η βιωτική τη παλαιστική ομοιοτέρα ήπερ τη ορχηστική κατά το προς τα εμπίπτοντα και ού προεγνωσμένα έτοιμος και απτώς εστάναι (σ.σ. Η τέχνη της ζωής μοιάζει περισσότερο με πάλη παρά με χορό, με την έννοια ότι πρέπει να είσαι έτοιμος και ακλόνητος σ’ αυτά που συμβαίνουν απροειδοποίητα)» έγραψε ο 21χρονος αθλητής, λίγες ώρες μετά την άνετη νίκη επί του Καρούσο.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιλέγει λόγια του Μάρκου Αυρήλιου. Το 2019 στο Grand Slam του Παρισιού είχε ποστάρει: «Μη ως μύρια μέλλων έτη ζην. Το χρεών επήρτηται. Έως ζης, έως έξεστιν, αγαθός γενού» (σ.σ. «Μη φέρεσαι σαν να πρόκειται να ζήσεις μύρια χρόνια. Το μοιραίο κρέμεται πάνω σου. Όσο ζεις, όσο είναι ακόμα δυνατόν, γίνε καλός»).

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ