Success Stories 2019: Στέφανος Τσιτσιπάς
«Έδειξα ότι έχω βελτιωθεί και μπορώ να αντεπεξέλθω με τους TOP 3, Τζόκοβιτς, Ναδάλ και Φέντερερ, χωρίς να αμφιβάλλω»
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο κορυφαίος έλληνας τενίστας όλων των εποχών και Νο 5 στην Παγκόσμια Κατάταξη κάνει τον απολογισμό του και μιλάει για τα σχέδια του το 2020.
«Ο απολογισμός του 2019 που σχεδόν πέρασε ήταν μόνο θετικός για εμένα αφού έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πήρα πολλά θετικά, βγήκαν βέβαια και κάποιες αδυναμίες μου μέσα στη χρονιά που πρέπει να δουλευτούν. Σε λίγες μέρες ξεκινώ τη νέα προετοιμασία μου που περιλαμβάνει τον απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς πάνω στην οποία θα χτίσω τους στόχους της επόμενης. Τι σημαίνει αυτό;
Πέρυσι προσπάθησα να βελτιωθώ όσο το δυνατόν περισσότερο στο παγκόσμιο ranking φτάνοντας στο νούμερο 5 της παγκόσμιας κατάταξης. Έτσι έχω ένα πλεονέκτημα συγκριτικά με τους υπόλοιπους τενίστες γιατί μπορώ να συμμετέχω σαν αθλητής σε Μasters και Grand Slam αποφεύγοντας όσο το δυνατόν περισσότερο τους δυσκολότερους αντιπάλους κατά τους πρώτους γύρους. Αλλά και στα τουρνουά των 500 μπορώ να αποφεύγω τον πρώτο γύρω ώστε να έχω περισσότερο χρόνο για προετοιμασία.
Πέρα από την καλή βαθμολογική θέση επίσης, πέτυχα να κερδίσω 4 τίτλους, ανάμεσα σε αυτούς κι έναν πολύ μεγάλο, το Μaster – ίσως το πιο δυνατό τουρνουά που έχει η ΑΤP στο ημερολόγιό της. Νομίζω έδειξα ότι έχω βελτιωθεί και μπορώ να αντεπεξέλθω με τους καλύτερους παίχτες του παγκόσμιου τένις, όπως τους 3 τοπ αντιπάλους μου, Τζόκοβιτς, Ναδάλ και Φέντερερ, χωρίς να αμφιβάλλω. Απλά πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά για να σταθεροποιηθώ εκεί, παίζοντας το καλύτερό μου τένις όταν τους αντιμετωπίζω.
Το 2020 πιστεύω θα έχει πολύ ενδιαφέρον διότι είναι ένας χρόνος που έχουν εισέλθει σε υψηλές βαθμολογίες και νέοι παίχτες εκτός από αυτούς που ήταν τόσα χρόνια εκεί. Το βασικότερο πράγμα που εύχομαι για τη νέα χρονιά είναι να είμαι υγιής, να παίζω καλό τένις, να κερδίσω ένα Gran Slam, ίσως και δύο, ίσως και περισσότερους τίτλους. Αυτός είναι και ο δρόμος για το νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το απίθανο γκολ που χάρισε ουσιαστικά την ιστορική νίκη στην Εθνική πόλο ανδρών επί της Κροατίας
Ιστορική επικράτηση - Βάζει πλώρη για τετράδα και μετάλλιο η Εθνική στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο
Το «Τριφύλλι» πλήρωσε το κακό 4ο δεκάλεπτο και γνώρισε την ήττα στη Γερμανία
Αναλυτικά όλο το ταμπλό
Πότε είναι τα παιχνίδια
Πρωταγωνιστής ο παίκτης του Ολυμπιακού
Ο Βεζένκοβ σταμάτησε στους 25 πόντους, ο Γουόκαπ είχε 4/4 τρίποντα και 7 ασίστ
Εντυπωσιακή εμφάνιση για τους φιλοξενούμενους
Σπουδαία νίκη-πρόκριση για τους Κρητικούς στα ημιτελικά του Κυπέλλου
Το Australian Open θα διεξαχθεί το διάστημα 18 Ιανουαρίου-1 Φεβρουαρίου στη Μελβούρνη
Σημαντική απώλεια για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν
Τεταμένο το κλίμα στα «ελάφια»
Ηττήθηκαν με 139-106 από τους Τίμπεργουλβς
Oι Πειραιώτες έκλεισαν το σετ στο 15-9 και το ματς με 3-2 σετ
Πότε θα πραγματοποιηθεί η τελετή
Ηττήθηκε από τον Βούκιτς
Παρελθόν ο προπονητής της «Βασίλισσας» μετά την ήττα από τη Μπαρτσελόνα
Στρέφει την προσοχή της στο Australian Open
Τι δήλωσε ο Έλληνας αστέρας των Μπακς
Συγκλονιστικός ξανά ο Έλληνας αστέρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.