Αθλητισμος

Μάγκες Σφαιρόπουλοι!

Η ζωή σε ένα σύμπαν, όπου οι άσχετοι περνιέται ότι ξέρουν από μπάσκετ και κάνουν το κέφι τους με τα λεφτά άλλων

129214-291994.jpg
Νίκος Ασημακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2742590_1.jpg
© ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / INTIME SPORTS

Ο Νίκος Ασημακόπουλος γράφει για την ιστορία του Γιάννη Σφαιρόπουλου και του Ολυμπιακού.

Η ιστορία με τον Σφαιρόπουλο και τον Ολυμπιακό μόνο διδάσκει. Ανθρωποι που ξέρουν λιγότερο μπάσκετ από μένα, διαχειρίζονται μπασκετικές ανώνυμες εταιρίες. Πριν κάνουν το οτιδήποτε ακούνε τους ανεγκέφαλους οργανωμένους οπαδούς. Κατά βάθος τους σέβονται, επειδή τους φοβούνται. Ακουμπάνε τα λεφτά τους πάνω σε καμιά χιλιάδα πουθενάδες και τους αφήνουν να κανονίζουν τι ακριβώς θα γίνει στην ομάδα.

Αυτόματα δημιουργούνται συνθήκες αφόρητης πίεσης πρωταθλητισμού που πρέπει να είσαι ειδικής κατασκευής άνθρωπος για να την αντέξεις. Δεν νίκησες τον Παναθηναϊκό; Είσαι αποτυχημένος. Σε φεύγουν! Δεν κάνεις για δω... Πηγαίνεις αλλού και βλέπεις τις διαφορές. Κι εκεί θέλουν νίκες, κι εκεί κυνηγούν πρωταθλήματα, αλλά ξέρουν τον τρόπο να το χαίρονται μέρα τη μέρα - παιχνίδι με παιχνίδι. Το αποτέλεσμα είναι να ξυπνάς το πρωί χωρίς την πρέσα των άσχετων να σου σφίγγει το κεφάλι. Φυσικό να δημιουργείς.

Κι αφού δημιουργείς, μεγαλουργείς. Στο μεταξύ μαθαίνεις τα νέα από μακριά και γελάς. Οι άλλοι αποχώρησαν από το πρωτάθλημα, κατέστρεψαν την επένδυσή τους αλλά είναι... "μάγκες"! Δοξάζεις τον όποιο θεό σου, επειδή δεν έγινες σαν κι αυτούς. Ευτυχώς σε έδιωξαν νωρίς. Πριν σε διαλύσουν όπως διαλύθηκαν οι ίδιοι...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ