Αθλητισμος

Ο Άκης Σακελλαρίου παίζει μπάσκετ και είναι αντιπρόεδρος στον Άρη

Κάθε Δευτέρα δεν θα τον δείτε στη σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη να πρωταγωνιστεί στη «Lulu» σε σκηνοθεσία Χουβαρδά, αλλά στο γήπεδο του Μετς να παίζει μπάσκετ με την ομάδα του ΣΕΗ

4741-35213.jpg
Δημήτρης Μαστρογιαννίτης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άκης Σακελλαρίου
© Θανάσης Καρατζάς

Ο Άκης Σακελλαρίου μιλάει στην ATHENS VOICE για την αγάπη του για το μπάσκετ, την ομάδα του ΣΕΗ και την ομάδα του Άρη στην οποία είναι «τιμητικά» αντιπρόεδρος.

«Από την εφηβεία έπαιζα μπάσκετ και ανέκαθεν υπήρξα οπαδός του Άρη, πολύ απλά ακολούθησα την αγάπη της οικογένειάς μου για την ομάδα. Ο πατέρας μου υπήρξε γιατρός στην ποδοσφαιρική ομάδα του Άρη και μάλιστα είχε "πολεμήσει" με τα αδέλφια του προκειμένου να τον σώσουν από τον υποβιβασμό στις αρχές του ’60.

Ποτέ μου δεν είχα σκεφτεί να ασχοληθώ επαγγελματικά με το μπάσκετ. Ανέκαθεν γνώριζα ότι έχω ένα κάποιο ταλέντο στην άμυνα αλλά μέχρι εκεί. Ποτέ όμως δεν μου πέρασε από το μυαλό να σταματήσω να ενδιαφέρομαι για τον Άρη. Με την πρώτη ευκαιρία ανεβαίνω Θεσσαλονίκη για να δω αγώνες του. Η σχέση μου με την ομάδα επισημοποιήθηκε τον Ιούλιο όταν εκλέχτηκα "τιμητικά" αντιπρόεδρος. Το "τιμητικά" σημαίνει ότι δεν έχω καμία ευθύνη νομική ή οικονομική. Συμμετέχω στα συμβούλια και εκφέρω τη γνώμη μου.

Εξαιτίας της αντιπροεδρίας, οι συμπαίκτες μου στην ομάδα του ΣΕΗ με φωνάζουν "Ο Πρόεδρος". Παίζω στην ομάδα κοντά 20 χρόνια τώρα. Από την ομάδα έχουν περάσει αρκετοί ηθοποιοί − από γνωστούς, ας πούμε, ήταν ο Γιάννης Μπέζος και ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης. Σήμερα την απαρτίζουν ο Ορέστης Τζιόβας, ο Γιώργος Κοψιδάς, ο Χρήστος Ευθυμίου που είναι και ο αρχαιότερος, ο Σάκης Τσινιάρος, ο Παναγιώτης Κατσώλης, ο Χριστόφορος Μπαρμπαγιάννης, ο Μίμης Καπέρδος, ο Κώστας Παπακωνσταντίνου, εγώ και ο Κοσμάς Σταύρου που εκτελεί και χρέη προπονητή.

Άκης Σακελλαρίου, ομάδα μπάσκετ ΣΕΗ
© Θανάσης Καρατζάς

Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι όλοι μας, ως ηθοποιοί, έχουμε μια drama queen στάση απέναντι στα φάουλ και στις "επικίνδυνες" φάσεις. Συνήθως παίζουμε κάθε Δευτέρα − πριν από την κρίση παίζαμε στο Ρουφ και μετά την κρίση στο γήπεδο του Μετς. Μου αρέσει στο Μετς γιατί ξέρω ότι ήταν το τελευταίο γήπεδο στο οποίο έπαιξε ο Γκάλης. Αυτοί οι αγώνες μάς προσφέρουν τόσο σωματική όσο και ψυχική εκτόνωση. Μας αποφορτίζουν. Πολλές φορές παίζουμε απέναντι σε άλλες ομάδες επαγγελματιών, για παράδειγμα με την ομάδα της αστυνομίας. Συνήθως δεν συμμετέχω σε αυτούς τους αγώνες γιατί έχω πιάσει τον εαυτό μου να συμπεριφέρεται μερικές φορές λίγο αλόγιστα και ξεχνάω ότι πρέπει να προσέχω μη χτυπήσω, γεγονός που θα έχει αντίκτυπο στη δουλειά μου.

Άκης Σακελλαρίου, ομάδα μπάσκετ ΣΕΗ
© Θανάσης Καρατζάς

Τρεις ημέρες πριν την επίσημη πρεμιέρα του "Mamma mia" −στην οποία επιπλέον τραγουδούσα και χόρευα− λίγο πριν τη λήξη του αγώνα καθώς έπαιζα παθιασμένος γύρισε το πόδι μου πολύ άσχημα, δεν μπορούσα να φορέσω το αθλητικό και, όπως αποδείχτηκε, είχε ραγίσει ένα κοκαλάκι. Από τη μία είχα να διαχειριστώ τους τρομερούς πόνους και από την άλλη το τεράστιο άγχος ότι εξαιτίας του ατυχήματος κινδύνευε η πρεμιέρα. Εκείνη την ώρα είχα συνειδητοποιήσει πόσο επιπόλαια είχα συμπεριφερθεί, αν και νομίζω πως όποιος παίζει μπορεί να με δικαιολογήσει. Τελικά με έσωσε μια ένεση που μου έκανε ένας ξάδελφός μου κτηνίατρος! Ουσιαστικά πήρα μια μικρή δόση ένεσης που κάνουν στα άλογα! Σώθηκα κι έτσι όλα πήγαν καλά στην πρεμιέρα.

Άκης Σακελλαρίου, ομάδα μπάσκετ ΣΕΗ
© Θανάσης Καρατζάς

Δεν θα μπορούσα να βρω συσχετισμούς μεταξύ θεάτρου και μπάσκετ. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι έχω γνωρίσει ανθρώπους στο χώρο του θεάτρου και του κινηματογράφου, όπως ο Νίκος Κούνδουρος ή ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, που το πάθος για τη δουλειά τους μπορεί να συγκριθεί με το πάθος ενός φανατικού οπαδού. Και το πάθος είναι ωραίο συναίσθημα αρκεί, είπαμε, να μην οδηγεί σε παρεκτροπές.

Η αντιπροεδρία με έκανε πιο Αμερικανό στις γηπεδικές αντιδράσεις μου. Υπήρξα πολύ φανατίλα. Θεωρώ ότι πρέπει να υπερασπίζομαι έναν αθλητικό πολιτισμό και μάλιστα τώρα τελευταία ήταν που μπήκα στη μέση να ηρεμήσω τα πνεύματα μεταξύ Αρειανών και Παοκτζήδων σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου. Πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να μπορούμε να χειροκροτούμε μια καλή φάση κι ας προέρχεται από την αντίπαλη ομάδα».

Άκης Σακελλαρίου, ομάδα μπάσκετ ΣΕΗ
© Θανάσης Καρατζάς


Info
Ο Άκης Σακελλαρίου πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Lulu» που σκηνοθέτησε ο Γιάννης Χουβαρδάς στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση στο Guide της Athens Voice

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ