Αθλητισμος

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός «θύματα» του Γιαννακόπουλου και των Αγγελόπουλων

Η πλάκα θα γίνει όταν θα παίξουν αντίπαλοι στην Ευρωλίγκα και θα βγάλουν τις... σιδερένιες πανοπλίες τους για να δείξουν ποιος είναι ο πρώτος στο χωριό, χωρίς να κοιτάζουν τη θέση τους στη βαθμολογία

129214-291994.jpg
Νίκος Ασημακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
1701400.jpg
© ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME SPORTS

Ο Νίκος Ασημακόπουλος γράφει για τον Ολυμπιακό και των Παναθηναϊκό που έπεσαν επίπεδο από τις αποφάσεις των Αγγελόπουλων και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Μόνο όποιος έλεγε ψέματα στον εαυτό του περίμενε καλύτερη τη φετινή χρονιά στο μπάσκετ. Με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό αλλού γι αλλού, με τους περυσινούς καυγάδες και την αποχώρηση των Αγγελόπουλων να έχει αποτελειώσει το όποιο πρωτάθλημα γινόταν, ήταν απίθανο να βγει κάτι καινούργιο και ελκυστικό που να προκαλεί ενδιαφέρον. Αρκεί να ρίξει κάποιος μια ματιά στις μισοάδειες κερκίδες του ΟΑΚΑ και του ΣΕΦ, στα τελευταία ευρωπαϊκά παιχνίδια, και θα καταλάβει. 

Δεν είναι μόνο τα πολλά λεφτά που λείπουν και από τους δύο μεγάλους του μπάσκετ. Κυρίως απουσιάζει η σοβαρή δυνατότητα δημιουργίας μιας πραγματικά καλής ομάδας που θα μπορεί να πρωταγωνιστεί. Ανθρωποι που νομίζουν ότι ξέρουν, διαχειρίζονται περισσότερο με το ατομικό τους ένστικτο, χωρίς γνώση που να βασίζεται στην σημερινή μπασκετική πραγματικότητα. Και επειδή στις λίγες επιτυχίες τους τούς εξυμνούν τα τηλεκατευθυνόμενα πρωτοσέλιδα και οι κατά παραγγελία αναλύσεις, έχει κατασκευαστεί ένα virtual reality περιβάλλον που συντηρείται και αναπαράγεται μέχρι οι ομάδες να βρεθούν στο γήπεδο. Εκεί γίνονται τα αποκαλυπτήρια.

Φαίνεται στο παρκέ όχι μόνο η έλλειψη οράματος αλλά ακόμη και απλού πλάνου. Τα πάντα έχουν γίνει μπακαλίστικα, επειδή το σύστημα διοικείται στη βάση... αυτού που θέλει ο «αρχηγός», που «πάντα ξέρει» και κανείς δεν τολμάει να τού μιλήσει και να τού πει τα αντίθετα. Υπάρχουν, πλέον, προπονητές που το ταβάνι τους φτάνει εκεί που βρίσκονται τα πόδια της ομάδας την οποία κοουτσάρουν, αλλά προσλήφθηκαν με το μοναδικό σκεπτικό ότι ήταν φτηνοί. Παίκτες χωρίς πραγματικές δυνατότητες που κι αυτοί προτιμήθηκαν επειδή ήθελαν λίγα. Και ιδιοκτήτες - καθοδηγητές που διοικούν περισσότερο με βάση την παρόρμηση της στιγμής (που συνήθως τους ξεγελά...) παρά πατώντας στην πραγματικότητα που υπάρχει γύρω τους. 

Το αποτέλεσμα θα είναι, ο μεν Ολυμπιακός να υπογράψει στο τέλος μια συνολικά αποτυχημένη χρονιά χωρίς ελπίδες restart και επανόδου στην Α1, ο δε Παναθηναϊκός να μην πάρει ούτε το εγχώριο νταμπλ που το καλοκαίρι όλοι το θεωρούσαν... ευκολάκι!

Το μεγαλύτερο γέλιο θα πέσει όταν θα έρθει η στιγμή να παίξουν αντίπαλοι στην Ευρωλίγκα. Τότε θα βγάλουν τις... σιδερένιες πανοπλίες τους από τη ντουλάπα και θα προσπαθήσουν να δείξουν ο ένας στον άλλο ποιος είναι ο πρώτος στο χωριό, χωρίς να κοιτάζουν τη θέση τους στη βαθμολογία.
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ