Αθλητισμος

Γιατί ο Αλαφούζος «τελείωσε» τον Νταμπίζα

Οι λόγοι απομάκρυνσης του τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2196984.jpg
© ΙΝΤΙΜΕ / ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Διαβάστε για ποιο λόγο ο Γιάννης Αλαφούζος έδειξε την πόρτα της εξόδου στον Νίκο Νταμπίζα.

Μπορεί ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός να είναι στα χειρότερά του, να είναι διοικητικά και οικονομικά ανυπόληπτος, όμως δεν παύει να παραμένει ψηλά στην επικαιρότητα, κυρίως λόγω του τεράστιου κόσμου που κουβαλάει.
Έτσι εδώ και λίγες ώρες συζητείται ευρέως γιατί ο Γιάννης Αλαφούζος έδειξε την πόρτα της εξόδου στον Νίκο Νταμπίζα, τον τεχνικό διευθυντή της ΠΑΕ.

Αρχικά να αναφερθεί ότι… άργησε, καθώς ήθελε να το πράξει μετά την ήττα με 4-0 από τον Άρη, δηλαδή πριν από έναν μήνα. Παράλληλα ήθελε να διώξει και τον Γιώργο Δώνη, μόνο που ο 48χρονος τεχνικός μαζί με τον τιμ του έχουν συμβόλαια ύψους 700.000 ευρώ συνολικά, οπότε έπρεπε να πάρουν και την ανάλογη αποζημίωση.

Ο Νταμπίζας χρεώνεται μια σειρά από άστοχους χειρισμούς. Για μεταγραφές που έγιναν (ο Μπεκ συνέχεια τραυματίας, ο Νούνιες χαμηλότατου επιπέδου, ο Φάουστο ήρθε με πρόβλημα στη μέση), αλλά και δεν έγιναν (πχ. ενός ακόμη κλασικού φορ, ενός κεντρικού μέσου ή ενός μπακ). Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, το μπάτζετ που έχει ορίσει ο Αλαφούζος είναι… ψίχουλα, οπότε δεν ήταν εύκολο να γίνουν όλες οι κινήσεις που χρειάζονταν.

Ένα ακόμη σημαντικό θέμα είναι η αδυναμία στις ανανεώσεις συμβολαίων. Μια απλή κουβέντα με τον Μπουζούκη μετατράπηκε σε σίριαλ, αν και είχε ευτυχές τέλος, όμως από ‘κει και πέρα ο Νταμπίζας μετρά αποτυχίες. Ο Χατζηγιοβάννης παραμένει έωλος, ενώ δεν υπάρχει καμία εξέλιξη και με τους ξένους παίκτες του ρόστερ, που το συμβόλαιό τους λήγει του χρόνου (Ινσούα, Διούδης, Γιόχανσον, Κουρμπέλης).

Επίσης, οι σχέσεις του Νταμπίζα με τον Δώνη είχαν διαρραγεί από το καλοκαίρι, ενώ και αρκετοί ποδοσφαιριστές είχαν παράπονα από τον τεχνικό διευθυντή και τη συμπεριφορά του. Σαν να μαζεύτηκαν πολλά και η φυγή του «Ντάμπι» από τον Παναθηναϊκό έμοιαζε με μονόδρομο… 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ