Αθλητισμος

Ένα τίποτα με μπόλικο καθόλου…

Το ντέρμπι Βορείου και Νοτίου Κορέας που δεν το είδε κανείς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το ντέρμπι της κορεατικής χερσονήσου
Ισόπαλο το ντέρμπι της κορεατικής χερσονήσου / © EPA/KFA

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το ντέρμπι ανάμεσα στη Βόρειο και τη Νότιο Κορέα, που διεξήχθη στην Πιονγκιάνγκ.

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το πολυαναμενόμενο ντέρμπι ανάμεσα στη Βόρειο και τη Νότιο Κορέα, που διεξήχθη στην Πιονγκγιάνγκ. Ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν τι ακριβώς συνέβη σε αυτό το ματς.

Σε ένα γήπεδο 50.000 θέσεων βρέθηκαν οι παίκτες των δύο ομάδων, οι προπονητές, οι διαιτητές, κάποιοι άνθρωποι της ασιατικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, κάμερα μεν, φωτογράφοι, μερικοί ντόπιοι παράγοντες, δύο άτομα από την ομοσπονδία της Νότιας Κορέας και κάποιοι αστυνομικοί. Με το ζόρι 100 νοματαίου. Α, ναι! Ανάμεσά τους και ο πρόεδρος της ΦΙΦΑ, ο Τζάνι Ινφαντίνο. Ο οποίος πήγε να παρακολουθήσει (και να επιβλέψει) ένα ιστορικό ματς και έφυγε απογοητευμένος.

«Είδα άδειες εξέδρες και ενημερώθηκα ότι ο αγώνας δεν είχε τηλεοπτική κάλυψη, ενώ δεν επιτράπηκε η είσοδος σε δημοσιογράφους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αλήθεια είναι όλα τα παραπάνω. Οι κάμερες τραβούσαν για λογαριασμό της βορειοκορεάτικης κυβέρνησης και στο τέλος δόθηκε έναν DVD στους Νότιους για να παίξουν το ματς σε μαγνητοσκόπηση. Οι φωτογράφοι ήταν επίσης ντόπιοι και όσα καρέ δόθηκαν στη δημοσιότητα ήταν με κρατική συγκατάθεση.

Είναι οι γνωστές τακτικές του Κιμ Γιονγκ Ουν και κανείς δεν εξεπλάγη… Όμως, απορία ακόμη και στους φιλοξενούμενους προκάλεσε η απουσία φιλάθλων. Ο λόγος ήταν ότι ενδεχόμενη ήττα θα έριχνε τον «ηγέτη» της χώρα στα μάτια του απλού λαού… 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ