Αθλητισμος

EURO 2020: Στρατιωτικοί χαιρετισμοί στο Γαλλία-Τουρκία

Μυρίζει... μπαρούτι το γήπεδο, με Τούρκους φιλάθλους να σχηματίζουν σήμα των «Γκρίζων Λύκων»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Προκλητικοί οι Τούρκοι φίλαθλοι έκαναν στρατιωτικό χαιρετισμό στις εξέδρες του γηπέδου «Stade de France» στην αναμέτρηση με τη Γαλλία.

Με τις σχέσεις Τουρκίας-Γαλλίας να βρίσκονται στο ναδίρ λόγω της στρατιωτικής επέμβασης της Άγκυρας σε εδάφη στο βόρειο τμήμα της Συρίας, όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα το βράδυ της Δευτέρας στο γήπεδο Stade de France στο Παρίσι, καθώς οι εθνικές ομάδες των δύο χωρών συγκρούονται για τα προκριματικά του Euro 2020.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, μεγάλη μερίδα των Τούρκων οπαδών έκαναν στρατιωτικό χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του τουρκικού εθνικού ύμνου, την ώρα που ορισμένοι σχημάτισαν το σήμα των «Γκρίζων Λύκων». Πάντως, οι 30.000 υποστηρικτές της ομάδας του Σινιόλ Γκιουνές δεν αποδοκίμασαν τη Μασσαλιώτιδα (σ.σ. εθνικός ύμνος της Γαλλίας).

Στρατιωτικοί χαιρετισμοί από τους Τούρκους φιλάθλους στο γήπεδο Stade de France/©EPA/IAN LANGSDON

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη αναμέτρηση χαρακτηρίστηκε «παιχνίδι υψηλού κινδύνου», με τις γαλλικές αρχές να βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού για την αποφυγή βίαιων επεισοδίων.

 

Το Παρίσι έχει ζητήσει από την Άγκυρα να τερματίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στα κουρδικά εδάφη της Συρίας, πρωτοστατώντας παράλληλα στην επιβολή ενός ευρωπαϊκού εμπάργκο στις εξαγωγές όπλων.