Αθλητισμος

«Κόκκινος συναγερμός» στο Παρίσι για το Γαλλία - Τουρκία

Έντονη διπλωματική ένταση λόγω της επίθεσης των Τούρκων στην Συρία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
turkey-france
Τουρκία -Γαλλία, Euro 2020 © EPA/SEDAT SUNA

Παιχνίδι υψηλού κινδύνου και έντονης πολιτικής χροιάς στο Stade de France, όπου η Γαλλία θα υποδεχθεί την Τουρκία

«Κόκκινος συναγερμός» στο Παρίσι για το παιχνίδι υψηλού κινδύνου και έντονης πολιτικής χροιάς στο Stade de France, όπου η Γαλλία θα υποδεχθεί την Τουρκία για την προκριματική φάση του EURO 2020. 
 
Σε μία στιγμή έντονης διπλωματικής έντασης μεταξύ των δύο χωρών λόγω της επίθεσης των Τούρκων στην Συρία. 
 
Η Γαλλία ζήτησε επισήμως από την Άγκυρα να σταματήσει την στρατιωτική επίθεση στα κουρδικά εδάφη, χωρίς να έχει μέχρι στιγμής αποτελέσματα, κάτι που έχει δημιουργήσει επιδείνωση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. 

Κάτι που στο Παρίσι αναμένουν να μεταφερθεί από τις κερκίδες και στο αγωνιστικό χώρο του Stade de France.

Αιτία και η αναμενόμενη παρουσία περίπου 30.000 Τούρκων φιλάθλων στις εξέδρες, φτάνοντας από τη Γερμανία και το Βέλγιο, έτοιμοι, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, να αποδοκιμάσουν τον γαλλικό εθνικό ύμνο, αλλά και να επικροτήσουν πιθανή επανάληψη του στρατιωτικού χαιρετισμού των παικτών της εθνικής ομάδας.

Έκκληση Γκιουνές στους Τούρκους

Στο μεταξύ ο Τούρκος ομοσπονδιακός προπονητής Σενιόλ Γκιουνές απηύθυνε έκκληση προς τους φιλάθλους της εθνικής ομάδας, ώστε απόψε, με αφορμή τη προκριματική αναμέτρηση για το EURO 2020 στο Stade de France εναντίον της Γαλλίας, να επιδείξουν «πνεύμα αδελφοσύνης» στους Γάλλους.

Μέσα στην δύσκολα διαμορφωμένη πολιτική ατμόσφαιρα, μετά την τουρκική επίθεση στη Συρία και την σκληρή θέση της Γαλλίας, ο Γκιουνές διαβεβαίωσε ότι η ομάδα του «ενθαρρύνει τους στρατιώτες», αλλά επιθυμεί «αυτές οι συζητήσεις να μην κυριαρχήσουν του αγώνα». 

Υπενθυμίζεται ότι οι Τούρκοι ποδοσφαιριστές στον αγώνα με την Αλβανία προέβησαν σε μία χειρονομία στρατιωτικού χαιρετισμού, υπέρ της στρατιωτικής επιχείρησης που διεξήγαγαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στη Βόρεια Συρία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ