Αθλητισμος

Η επόμενη μέρα του μπασκετικού Ολυμπιακού

Ποιος αντικαθιστά τον Μπλατ, ποιον θέλει η διοίκηση και τι θα γίνει με το ρόστερ

Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Γιατί οι επόμενες 15 μέρες είναι κομβικές για τον Ολυμπιακό: Τα ονόματα για το νέο προπονητή και οι επόμενες κινήσεις στην ομάδα μπάσκετ.

Το διαζύγιο του Ολυμπιακού με τον Ντέιβιντ Μπλατ ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο. Αρκετά προβλήματα υπήρχαν στα αποδυτήρια, οι επιλογές του πρώην πια προπονητή των «ερυθρόλευκων» δεν γεμίζουν το μάτι και το πρώτο αγωνιστικό δείγμα με τη Βιλερμπάν ήταν αρνητικό.

Αυτή τη στιγμή, τη θέση του πρώτου προπονητή έχει πάρει ο Κεστούτις Κεμζούρα. Ο Λιθουανός βοηθός του Μπλατ κάνει τις προπονήσεις και λογικά θα καθοδηγήσει την ομάδα στον επόμενο αγώνα της Ευρωλίγκας με τη Βαλένθια.

Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι έχουν τον Γιώργο Μπαρτζώκα ως διακαή πόθο. Όχι μόνο γιατί ο Έλληνας τεχνικός είναι άνεργος, αλλά κι επειδή μαζί του έχουν κατακτήσει την Ευρωλίγκα του 2013. Θα τον ήθελε κι ο κόσμος του Ολυμπιακού, μόνο ο 54χρονος μοιάζει διστακτικός. Μπάτζετ της προκοπής δεν υπάρχει, το μισό ρόστερ θέλει αλλαγή, ενώ δεν ξεχνά και τον άσχημο τρόπο που έφυγε τον Σεπτέμβρη του 2014 μετά από την ήττα στον αγώνα Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.

Μια άλλη εναλλακτική και με λίγα χρήματα είναι αυτή του Βαγγέλη Αγγέλου, του κόουτς που είχε διατελέσει βοηθός του Ίβκοβιτς την περίοδο 2010-12. Ίσως να ακουστούν κι άλλα ονόματα, ενώ δεν αποκλείεται τελικά το χρίσμα να παραμείνει στον Κεμζούρα αν η ομάδα δείχνει να συνέρχεται.

Οι επόμενες 15 μέρες είναι κομβικές για τον Ολυμπιακό. Καταρχάς για να φανεί πως θα πάνε οι διαπραγματεύσεις με τους υποψήφιους προπονητές και αν η ομάδα θα εμφανίσει σημάδια βελτίωσης με τον Κεμζούρα. Παράλληλα στο ίδιο διάστημα θα ολοκληρωθούν τα «κοψίματα» στο ΝΒΑ και θα μείνουν ελεύθεροι αρκετοί Αμερικανοί παίκτες. Ίσως ο Ολυμπιακός βρει κάποιο λαβράκι σε καλή τιμή, σε μια προσπάθεια να σωθεί μια σεζόν που είναι πολύ πιθανό να πάει χαμένη.