Αθλητισμος

Ώρα για μετάλλια

Ξεκινά σήμερα το Παγκόσμιο Ανοιχτού Στίβου, με μεγάλες ελληνικές προσδοκίες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ανοίγει η αυλαία του 17ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανοιχτού Στίβου.

Η μεγάλη γιορτή του στίβου αρχίζει σήμερα στην Ντόχα του Κατάρ, αφού ανοίγει η αυλαία του 17ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανοιχτού Στίβου.

Η διοργάνωση θα διαρκέσει ως τις 6 Οκτωβρίου, όμως τα «βαριά χαρτιά» της 16μελους ελληνικής αποστολής ξεκινούν σήμερα τις προσπάθειές τους.

Στις 4.30 το απόγευμα θα γίνει ο προκριματικός του μήκους ανδρών, με τον Μίλτο Τεντόγλου να αναζητά αρχικά ένα άλμα πάνω από τα 8.15 (ή μία από τις 12 καλύτερες επιδόσεις) ώστε να εξασφαλίσει μια θέση στον τελικό του Σαββάτου. Εκεί είναι μία από τις ρεαλιστικές ελπίδες μας για μετάλλιο.

Μία ώρα αργότερα, στις 17.30, διεξάγεται ο προκριματικός του επί κοντώ γυναικών. Ξεχωρίζει η παρουσία της Κατερίνας Στεφανίδη, αλλά και της Νικόλ Κυριακόπουλου. Η Στεφανίδη είναι φαβορί για το χρυσό, ενώ η Νικόλ είναι σε θέση να διεκδικήσει θέση στο βάθρο. Πρώτα όμως πρέπει να περάσουν το 4.60 και τη Δευτέρα να πάνε για την πρωτιά.

Σήμερα παίζει ακόμη η Σταματία Σκαρβέλη στη σφύρα, όπου πρέπει να ξεπεράσει τα 71 μέτρα για να πάει τελικό. Η 24χρονη έκανε φέτος το ατομικό της ρεκόρ με 71.33. Τέλος, στον Μαραθώνιο συμμετέχει απόψε και η Γκλόρια Πριβιλέτζιο.

Από ‘κει και πέρα, υπάρχουν έντεκα ακόμη πρωταθλητές μας που θα δούμε τις επόμενες μέρες. Ο Δουβαλίδης στα 110 μ. εμπόδια, οι Φιλιππίδης, Καραλής στο άλμα επί κοντώ, οι Αναστασάκης-Φραντζεσκάκης στη σφύρα, και ο Παπαμιχαήλ στα 50 χιλιόμετρα βάδην.

Στις γυναίκες έχουμε τη Σπανουδάκη στα 200 μέτρα, τη Βασιλείου στα 400, την Αναγνωστοπούλου στη δισκοβολία, και στο βάδην την Ντρισμπιώτη (20 χλμ.) και τη Μακρή (50 χλμ.).

Αναμένοντας κάποια ευχάριστη έκπληξη, ρεαλιστικές ελπίδες για μετάλλια έχουν οι Στεφανίδη, Τεντόγλου, ίσως και η Κυριακοπούλου. Θέση στο βάθρο θα διεκδικούσε και η Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν, όμως δεν θα αγωνιστεί λόγω τραυματισμού.

Τα αγωνίσματα θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ, που πήρε τα δικαιώματα κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.