Αθλητισμος

ΕΟΚ και Ολυμπιακός ξανά στα μαχαίρια

Αιτία το όνομα που θα χρησιμοποιεί η ομάδα στην Α2

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΕΟΚ και Ολυμπιακός ξανά στα μαχαίρια. Αιτία το όνομα που θα χρησιμοποιεί η ομάδα στην Α2.

Θέλοντας να διαχωρίσει τη θέση της από την ΚΑΕ Ολυμπιακός που συμμετέχει στην Ευρωλίγκα, η διοίκηση του συλλόγου του Πειραιά αποφάσισε να δηλώσει ως όνομα για τις εγχώριες υποχρεώσεις του (Πρωτάθλημα Α2 μπάσκετ και Κύπελλο) το «Ολυμπιακός Β-Αναπτυξιακή ομάδα). Έτσι κι αλλιώς, άλλοι παίκτες θα αγωνίζονται στην Ελλάδα και άλλοι στην Ευρωλίγκα.

Όμως, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης δεν το δέχτηκε αυτό, υποστηρίζοντας πως τη στιγμή της απόφασης του υποβιβασμού, η ομάδα ονομαζόταν Ολυμπιακός ΣΦΠ ΚΑΕ και με αυτή θα αναφέρεται στα επίσημα έγγραφα.

Από τους «ερυθρόλευκους» μιλούν για πραξικόπημα και αναμένεται να φτάσουν το θέμα στα άκρα, ακόμη και δικαστικά.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ζήτημα δίχως αντίκρισμα. Στον Ολυμπιακό δεν θέλουν να συνδέσουν τη «μαύρη σελίδα» που οι ίδιοι δημιούργησαν –προκαλώντας τον υποβιβασμό τους- με το όνομα του συλλόγου, ενώ η ΕΟΚ στυλώνει τα πόδια συνεχίζοντας την κόντρα με την ΚΑΕ των Αγγελόπουλων, έχοντας πάντως νομικό πάτημα.

Η ουσία είναι πως η κόντρα θα συνεχιστεί και μάλιστα πολύ σύντομα, αφού από Δευτέρα αναμένονται εξελίξεις.

Μάλιστα, στον αγώνα Κυπέλλου που ξεκινά σε λίγη ώρα με τον Ερμή Λαγκαδά, οι Πειραιώτες αναγράφονται στο φύλλο αγώνος ως Ολυμπιακός ΣΦΠ και όχι Ολυμπιακός Β.