Αθλητισμος

Το κορυφαίο στιγμιότυπο του Μουντομπάσκετ (video)

Η αγκαλιά Σκόλα-Τζινόμπιλι που θα μείνει για πάντα στη μνήμη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Συγκινητικές στιγμές στο Πεκίνο με τον παλαίμαχο Μάνου Τζινόμπιλι να αγκαλιάζει τον Λουίς Σκόλα μετά την πρόκριση της Αργεντινής στον τελικό.

Είναι σχεδόν βέβαιο πως ο Μάνου Τζινόμπιλι ζήλεψε που δεν βρισκόταν μέσα στο παρκέ του κλειστού στο Πεκίνο, αλλά ακριβώς απ’ έξω. Μόνο που είναι πια 42 ετών και πέρυσι αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα του. Παρ’ όλα αυτά την κρίσιμη στιγμή, έκανε το ταξίδι των 18 ωρών και πήγε στην Κίνα για να δει τους συμπατριώτες του και κυρίως τον παλιόφιλο Λουίς Σκόλα, τον τελευταίο από την παλιά φρουρά.

Ο Μάνου φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής το 1998 και ο Σκόλα ακολούθησε την επόμενη χρονιά. Έμειναν παρέα ως το 2016 και κατέκτησαν σχεδόν τα πάντα: Πρωταθλήματα Αμερικής, Ολυμπιακά μετάλλια και χρυσό μάλιστα στην Αθήνα το 2004, ενώ έπαιξαν και το 2002 σε τελικό παγκοσμίου.

Αυτή είναι και η μοναδική πρωτιά που τους λείπει. Ο Σκόλα έχει την ευκαιρία να την κατακτήσει και αυτήν, την Κυριακή το μεσημέρι. Ο Τζινόμπιλι θα είναι δίπλα στο παρκέ και θα παρακολουθεί από απόσταση αναπνοής. Δεν θα μπορέσει να μπει στο γήπεδο όσο και να το θέλει. Αναγκαστικά θα αρκεστεί σε μια αγκαλιά, όπως αυτή η συγκλονιστική αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τη Γαλλία.