Αθλητισμος

Το EURO 2020 στον ΑΝΤ1

Για πρώτη φορά δεν θα μεταδώσει η ΕΡΤ τη διοργάνωση

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2198753.jpg
©ΙΝΤΙΜΕ/ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Το Euro δεν θα είναι στην ΕΡΤ το 2020. Μια μεγάλη αλλαγή στη μετάδοση των αγώνων.

Θα μπορούσε να θεωρηθεί και… κοσμογονία αυτή η αλλαγή σε μια συνήθεια δεκαετιών. Όπως ανακοινώθηκε στην επίσημη παρουσίαση του προγράμματός του, ο ΑΝΤ1 απέκτησε τα αποκλειστικά δικαιώματα του EURO 2020! Αυτό σημαίνει ότι είναι η πρώτη μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση (Μουντιάλ ή Ευρωπαϊκό) που δεν θα την παρακολουθήσουμε από την κρατική τηλεόραση. Λέγεται πως το ποσό που δόθηκε ξεπερνά τα 8.000.000 ευρώ.

Παρότι όλοι λατρεύουν να μισούν την ΕΡΤ, η ανακοίνωση αυτή έχει φέρει σκεπτικισμό στα social media. Όταν το 2013 ο ΑΝΤ1 έδειξε το Ευρωμπάσκετ (στην εποχή που η ΕΡΤ μετατρεπόταν σε ΔΤ/ΝΕΡΙΤ) δεν είδαμε live όλα τα παιχνίδια.

Τώρα βέβαια στο EURO θα διεξάγονται τρία ματς την ημέρα και στο τέλος της φάσης των ομίλων τέσσερα παιχνίδια, εκ των οποίων τα δύο ταυτόχρονα. Βέβαια, στον όμιλο Κυριακού ανήκει και το Μακεδονία TV, που έχει πανελλαδική άδεια, οπότε μπορεί κι αυτό να δείχνει αγώνες.

Επίσης, όταν ο ΑΝΤ1 έδειχνε μέχρι πρόπερσι ματς του Γιουρόπα Λιγκ, υπήρχαν θέματα με την ευκρίνεια της εικόνας, που ελπίζουμε να μην επαναληφθούν. Ένα ακόμη ερωτηματικό είναι ποιοι θα επιλεγούν για τη μετάδοση των αγώνων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ