Αθλητισμος

Γιατί η ήττα από την Βραζιλία είναι (σχεδόν) καταδικαστική για την Εθνική Ελλάδος

Η Ελλάδα δεν καλείται να κερδίσει μόνο το Μαυροβούνιο αλλά και τις ΗΠΑ, στον επόμενο γύρο

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2196440.jpg
© ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME SPORTS

Η ήττα της Εθνικής Ελλάδος από την Βραζιλία μπορεί να αποδειχθεί μοιραία για τη συνέχεια.

Η δεύτερη μέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου μόλις ολοκληρώθηκε, με το συγκλονιστικό φινάλε του αγώνα της Εθνικής Ελλάδος με την Βραζιλία και την «αυτοκτονία» των Τούρκων κόντρα στους Αμερικάνους. Θεωρητικά η ήττα της Εθνικής μας δεν ήταν καταδικαστική για τη συνέχεια του τουρνουά, όμως τα πράγματα στην ουσία τους είναι αρκετά διαφορετικά. 

Brazil v Greece - Highlights - FIBA Basketball World Cup 2019

Τα σενάρια πριν ξεκινήσει το τρίτο παιχνίδι των ομίλων είναι δεκάδες, όμως κακά τα ψέματα η κατάσταση είναι λίγο-πολύ προδιαγεγραμμένη για τις ομάδες που θα λάβουν μέρος στην επόμενη φάση του τουρνουά. Τι θα πρέπει να κάνει η Εθνική Ελλάδος για να προχωρήσει στην φάση των «16»; Να κερδίσει απλά τους Νεοζηλανδούς την Πέμπτη. Τι πρέπει να κάνει για να προχωρήσει στα νοκ-άουτ παιχνίδια των «8»; Να κερδίσει τους Αμερικάνους ή να ελπίσει σε τρελά σενάρια τριπλής ισοβαθμίας.

USA v Turkey - Highlights - FIBA Basketball World Cup 2019

Ο όμιλος της Επίσημης Αγαπημένης διασταυρώνεται με τον όμιλο των ΗΠΑ, με τις νίκες και τις ήττες να μην ξεγράφουν. Θεωρητικά λοιπόν αν τα φαβορί επικρατήσουν, τότε ο νέος όμιλος θα ξεκινήσει με Βραζιλία και ΗΠΑ να έχουν από 3 νίκες και Ελλάδα και Τουρκία/Τσεχία από 2. 

Έτσι, με την ισοβαθμία με τους Βραζιλιάνους να μην είναι με το μέρος μας, γίνεται αντιληπτό ότι απαιτείται οπωσδήποτε το 2/2, ώστε είτε η Εθνική να προσπεράσει την Βραζιλία, είτε τους Αμερικάνους, που βεβαίως έδειξαν ότι δεν είναι άτρωτοι. Εκτός εάν οι Βραζιλιάνοι μετρήσουν από εδώ και στο εξής μόνο ήττες, ακόμη και με το αποκλεισμένο Μαυροβούνιο την Πέμπτη ή εάν βρεθούμε σε τριπλή ισοβαθμία με Τουρκία/Τσεχία και Βραζιλία με τις διαφορές υπέρ μας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Εθνική έχει πλέον να ανέβει έναν γολγοθά για να βρεθεί στα νοκ-άουτ ματς και αυτό λόγω της «φθηνής» της σημερινής ήττας. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ