Αθλητισμος

Afro Napoli: «Τα λεωφορεία δεν σταματούν γιατί είμαι μαύρος»

Η ποδοσφαιρική ομάδα που κάνει τη διαφορά στη μάχη κατά του ρατσισμού στην Ιταλία

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Afro Napoli είναι μια ομάδα που προσπαθεί να ξεριζώσει τον ρατσισμό από το ιταλικό ποδόσφαιρο. Όλοι οι παίκτες της ομάδας είναι μετανάστες από αφρικανικές χώρες.

Η Afro Napoli είναι μια ομάδα, η οποία προσπαθεί να ξεριζώσει τον ρατσισμό από το ιταλικό ποδόσφαιρο. Όλοι οι παίκτες της ομάδας είναι μετανάστες από αφρικανικές χώρες.

Ο τεχνικός της Afro Napoli, Πιέτρο Βαριάλε, είπε στο BBC Sports: «Η ομάδα στέκεται απέναντι σε ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα στην ιταλική κοινωνία σήμερα: τη μετανάστευση».

«Μερικές φορές όταν είμαι στη στάση το λεωφορείο δεν σταματάει. Μάλλον γιατί είμαστε Αφρικανοί μετανάστες. Δεν ξέρω τι άλλο να πω», λέει ο Σάριο Κόντεχ. «Πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέχρι να φτάσουν εδώ στην Ιταλία. Ως εκ τούτου με θεωρώ από τους τυχερούς». Ο Σάριο διακινήθηκε παράνομα από έξι χώρες μέχρι να φτάσει στην Ιταλία. «Κάποιοι πεθαίνουν στη θάλασσα. Κάποιοι πεθαίνουν στην έρημο».

«Το ποδόσφαιρο δεν είναι εύκολη υπόθεση για τους μετανάστες στην Ιταλία. Βιώνουν συνέχεια ρατσιστικές επιθέσεις και προσβολές. Δυστυχώς θεωρούνται διαφορετικοί εξαιτίας του χρώματος του δέρματός τους», σημειώνει ο Βαριάλε.

Η στήριξη της ομάδας δίνει ελπίδα στον Σάριο για το μέλλον.