- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Afro Napoli: «Τα λεωφορεία δεν σταματούν γιατί είμαι μαύρος»
Η ποδοσφαιρική ομάδα που κάνει τη διαφορά στη μάχη κατά του ρατσισμού στην Ιταλία
Η Afro Napoli είναι μια ομάδα που προσπαθεί να ξεριζώσει τον ρατσισμό από το ιταλικό ποδόσφαιρο. Όλοι οι παίκτες της ομάδας είναι μετανάστες από αφρικανικές χώρες.
Η Afro Napoli είναι μια ομάδα, η οποία προσπαθεί να ξεριζώσει τον ρατσισμό από το ιταλικό ποδόσφαιρο. Όλοι οι παίκτες της ομάδας είναι μετανάστες από αφρικανικές χώρες.
Ο τεχνικός της Afro Napoli, Πιέτρο Βαριάλε, είπε στο BBC Sports: «Η ομάδα στέκεται απέναντι σε ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα στην ιταλική κοινωνία σήμερα: τη μετανάστευση».
«Μερικές φορές όταν είμαι στη στάση το λεωφορείο δεν σταματάει. Μάλλον γιατί είμαστε Αφρικανοί μετανάστες. Δεν ξέρω τι άλλο να πω», λέει ο Σάριο Κόντεχ. «Πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέχρι να φτάσουν εδώ στην Ιταλία. Ως εκ τούτου με θεωρώ από τους τυχερούς». Ο Σάριο διακινήθηκε παράνομα από έξι χώρες μέχρι να φτάσει στην Ιταλία. «Κάποιοι πεθαίνουν στη θάλασσα. Κάποιοι πεθαίνουν στην έρημο».
«Το ποδόσφαιρο δεν είναι εύκολη υπόθεση για τους μετανάστες στην Ιταλία. Βιώνουν συνέχεια ρατσιστικές επιθέσεις και προσβολές. Δυστυχώς θεωρούνται διαφορετικοί εξαιτίας του χρώματος του δέρματός τους», σημειώνει ο Βαριάλε.
Η στήριξη της ομάδας δίνει ελπίδα στον Σάριο για το μέλλον.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αποκάλυψε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, μιλώντας στην πρώτη του συνέντευξη τύπου
Η ανάρτησή του στο Instagram
Το νέο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Τι εξετάζεται για την προσεχή διοργάνωση
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η ώρα και το κανάλι του παιχνιδιού
Η ώρα και το κανάλι του παιχνιδιού
Η ώρα και το κανάλι του παιχνιδιού
Το Ηράκλειο κάηκε για τον κυπελλούχο Ελλάδας
Ο Εστεμπάν Λεπόλ, ο πρώτος σκόρερ του γαλλικού πρωταθλήματος, έθεσε τις προτεραιότητές του
Νίκησε με 2-0 σετ τον Ντάνιελ Μερίδα
Ο αρχηγός των «πρασίνων» τραυματίστηκε στο γόνατο
Τι δήλωσε ο άσος του Ολυμπιακού
Ποιοι θα σφυρίξουν τα παιχνίδια των «αιωνίων»
Οι δηλώσεις του άσου του Παναθηναϊκού
Η ανάρτηση στο Instagram
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ο 30χρονος Κενυάτης τερμάτισε σε 1:59:30
Η ιστορική κατάκτηση του τροπαίου μετά από 39 χρόνια σημάδεψε τη γαμήλια δεξίωση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.