Αθλητισμος

Δείτε τα νέα signature παπούτσια του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Air Zoom Freak 1 συνδυάζουν τη σωματική, την προσωπική και την πολιτισμική ύπαρξη του Αντετοκούνμπο

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το Air Zoom Freak 1 από τη Nike και η σειρά ενδυμάτων του Αντετοκούνμπο κυκλοφορούν στις 29 Ιουνίου.

29 Νοεμβρίου 2017: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο περνάει το ρεπό του στα παγκόσμια κεντρικά γραφεία της Nike με ένα ταχύρρυθμο μάθημα για τα υποδήματα με υπογραφή. Οι συναντήσεις αποτελούν την αφετηρία για το Air Zoom Freak 1 της Nike, το πρώτο παπούτσι με την υπογραφή του Αντετοκούνμπο, και πλαισιώνονται από τις νύχτες που σκόραρε 32 πόντους στο Σακραμέντο και 20 στο Πόρτλαντ.

Λίγο πριν τελειώσουν οι συσκέψεις, ο Αντετοκούνμπο, που καθόταν με μια στοίβα Zoom Air μπροστά του, χαμογελάει πλατιά και λέει, «Δεν είχα ιδέα για αυτή τη διαδικασία μέχρι σήμερα».

Οι συναντήσεις δεν έγιναν απλά για τη δημιουργία του πρώτου παπουτσιού με την υπογραφή του Έλληνα αστέρα, αλλά και για τη δημιουργία του brand του Αντετοκούνμπο. Έτσι τίθεται σε κίνηση μια σειρά εργασιών που περιλαμβάνουν το σχεδιασμό ενδυμάτων, υποδημάτων και λογοτύπου. Κάθε συζήτηση με τον Αντετοκούνμπο ακολουθεί τη φιλοσοφία της Nike: άκουσε τη φωνή του αθλητή και συνδύασε την πλήρη γκάμα προϊόντων στη σειρά Nike του Γιάννη.

Έπειτα, ο Γιάννης παρατήρησε «Νόμιζα ότι θα κουβεντιάζαμε με πέντε άτομα για τα πράγματα που μου αρέσουν στο παπούτσι». «Εμβαθύναμε πολύ περισσότερο. Μου έκανε έκπληξη ο μεγάλος αριθμός ατόμων που εμπλέκονται στη διαδικασία — το μέγεθος της ομάδας και το επίπεδο των στοιχείων που θέλουν να τους πω για το προϊόν και για αυτό που θέλω να αντιπροσωπεύει».

Όταν ακούει κανείς τη φωνή του αθλητή διακρίνει ποικίλους τόνους. Οι προσωπικές συζητήσεις, ασφαλώς, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της διαδικασίας. Το ίδιο ισχύει και για την παρατήρηση — οι σχεδιαστές και οι τεχνικοί της Nike ενδιαφέρονται για όλες τις λεπτές αποχρώσεις στο παιχνίδι και την προσωπικότητα του κάθε αθλητή. Δουλειά τους είναι να βρουν λύση για τα μοναδικά προβλήματα που αναδεικνύει η έρευνα. Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Air Zoom Freak 1 συνδυάζουν όλα τα στοιχεία που προέκυψαν από τη συζήτηση με τον αθλητή για να δημιουργηθεί ένα παπούτσι που ενσωματώνει τη σωματική, την προσωπική και την πολιτισμική ύπαρξη του Αντετοκούνμπο.

Το Air Zoom Freak 1 και η σειρά ενδυμάτων του Αντετοκούνμπο κυκλοφορούν στις 29 Ιουνίου.