Αθλητισμος

Γιατί η Μπαρτσελόνα προτιμά Νεϊμάρ από Γκριεζμάν

Όλα δείχνουν επιστροφή του Βραζιλιάνου στη Βαρκελώνη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
neymar
Νεϊμάρ / © EPA/Antonio Lacerda

Οι ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα προτιμούν μια επιστροφή του Νεϊμάρ, παρότι αυτός δεν διανύει τις καλύτερες μέρες της καριέρας του.

Πριν από 13 μήνες, ο Αντουάν Γκριεζμάν ετοιμαζόταν να υπογράψει στην Μπαρτσελόνα με όλη την ποδοσφαιρική πιάτσα να έχει βουίξει. Άπαντες περίμεναν να το ανακοινώσει σε ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του, που μάλιστα το είχε δημιουργήσει η εταιρεία παραγωγής του Ζεράρ Πικέ.

Εν τέλει, ο Γάλλος επιθετικός αποφάσισε να μείνει για μια ακόμη χρονιά στην Ατλέτικο Μαδρίτης, θέλοντας να πάει στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που έγινε φέτος στο γήπεδό της.

Αφού το πλάνο απέτυχε, ο Γάλλος εξέφρασε την επιθυμία του να φύγει, ειδικά από τη στιγμή που σε δέκα μέρες θα ενεργοποιηθεί η ρήτρα παραχώρησής του, που είναι 120 εκατομμύρια ευρώ.

Μόλις έγινε γνωστή η επιθυμία του Γκριεζμάν, άρχισαν αμέσως οι φήμες που τον ήθελαν να πηγαίνει στην Μπαρτσελόνα με έναν χρόνο καθυστέρηση. Όμως, ο καιρός περνάει και όλα δείχνουν πως οι «μπλαουγκράνα» δεν θα κάνουν κίνηση να τον αποκτήσουν.

Πολλοί ποδοσφαιριστές, αλλά και παράγοντες του συλλόγου θυμούνται την περσινή στάση του παίκτη, ο οποίος ουσιαστικά «πούλησε» την Μπαρτσελόνα και τώρα δεν τον θέλουν. Το μήνυμα ελήφθη από τον πρόεδρο Τζοσέπ Μπαρτομέου, που αναγκάζεται να κάνει στροφή στα μεταγραφικά του σχέδια.

Οι ποδοσφαιριστές της Μπάρτσα προτιμούν μια επιστροφή του Νεϊμάρ, παρότι αυτός δεν διανύει τις καλύτερες μέρες της καριέρας του. Συνεχείς τραυματισμοί, αγωνιστικό ντεφορμάρισμα και μια καταγγελία για βιασμό δεν τον έχουν κάνει αγαπητό στο Παρίσι. Η Παρί Σεν Ζερμέν θέλει να τον ξεφορτωθεί κι αφού ο Ζιντάν δεν τον θέλει στη Ρεάλ, προσπαθεί να τον… πασάρει στην Μπαρτσελόνα.

Ο Νεϊμάρ έφυγε από εκεί πρόπερσι διότι δεν ήθελε να είναι στη σκιά του Μέσι, όμως με τον Αργεντινό είναι πολύ καλοί φίλοι, αλλά και συνεργάτες σε επιχειρήσεις. Κι αυτός από μόνος του είναι ένας εξαιρετικός λόγος για να γυρίσει ο Βραζιλιάνος στο «Καμπ Νόου».

Η Μπαρτσελόνα έκανε ήδη μια πρόταση στην Παρί, δίνοντας 100 εκατομμύρια ευρώ και έναν εκ των Κουτίνιο, Ράκιτιτς, Ντεμπελέ ως αντάλλαγμα. Οι Γάλλοι ζήτησαν 300 εκατομμύρια ευρώ, θέλοντας να βγάλουν και κέρδος από τα 220 που ξόδεψαν το 2017! Τέτοιο ποσό δεν πρόκειται να πάρουν, όμως μοιάζει πιθανό οι δύο πλευρές να τα βρουν κάπου στη μέση και να αναβιώσει η επιθετική τριπλέτα με Μέσι-Νεϊμάρ και Σουάρες.

Όσον αφορά τον Γκριεζμάν, θα μπορούσε να πάει στην Μπάγερν (δεν θέλει Παρί), στη Λίβερπουλ ενδεχομένως αν φύγει ο Σαλάχ, ενώ σίγουρα θα ήταν καλοδεχούμενος στη Ρεάλ, μόνο που αυτή η μετακίνηση δείχνει να τον… τρομάζει προς το παρόν. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ