Αθλητισμος

Νέο «σπίτι» για την μπασκετική ΑΕΚ

Συνάντηση Μάκη Αγγελόπουλου και Γιώργου Βασιλειάδη

3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στον Οργανισμό του ΣΕΦ περνά το νέο «σπίτι» της ΑΕΚ, το κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Στην ΑΕΚ... μέσω ΣΕΦ θα περάσει η χρήση του Ολυμπιακού Κέντρου Άνω Λιοσίων. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, δέχτηκε στο γραφείο του, στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, τον διοικητικό ηγέτη της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκη Αγγελόπουλο, το μεσημέρι της Δευτέρας (3/6) και συμφώνησαν σε έναν «οδικό χάρτη» ως προς τις διαδικασίες και την υλοποίηση του πρότζεκτ για να αποκτήσει και η μπασκετική ΑΕΚ το δικό της «σπίτι».

Με την τροπολογία «Ορισμός της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ως φορέα διαχείρισης και εκμετάλλευσης του Ολυμπιακού Κέντρου Άνω Λιοσίων», η οποία είχε ψηφιστεί πρόσφατα από την Ολομέλεια της Βουλής, το κλειστό που βρίσκεται στο Δήμο Φυλής πέρασε από το Υπερταμείο στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Η βούληση από πλευράς Πολιτείας να έχει και η μπασκετική ΑΕΚ το «σπίτι» της είναι δεδομένη, αλλά απαιτούνται κάποιες γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες. Ο υφυπουργός Αθλητισμού δεσμεύτηκε να τρέξουν οι διαδικασίες για την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση, δηλαδή εντός του Ιουνίου. Στόχος της αθλητικής ηγεσίας είναι να περάσει στον Οργανισμό του ΣΕΦ το κλειστό των Άνω Λιοσίων και από το ΣΕΦ να γίνει παραχώρηση χρήσης, με μίσθωση, του κλειστού στην μπασκετική Ένωση.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκη Αγγελόπουλο: «Συζητήθηκε σήμερα και συμφωνήθηκε ο "οδικός χάρτης" για την υλοποίηση αυτού του μεγάλου πρότζεκτ! Είναι το πρώτο μεγάλης έκτασης πρότζεκτ μεταολυμπιακής αξιοποίησης αθλητικής περιουσίας του Δημοσίου. Είμαστε σε έναν πολύ καλό δρόμο, υπάρχει μια συναντίληψη και θα προχωρήσουμε με τον γρηγορότερο δυνατό τρόπο. Από εκεί και μετά, είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γιατί υλοποιείται ένα σχέδιο που έχουμε για όλες τις πρώην Ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Το πρότζεκτ στο Ίλιον έρχεται μετά την Ολυμπιακή Ναυταθλητική Μαρίνα της Καλλιθέας και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που έχουμε βρει συνοδοιπόρους σε αυτή τη μεγάλη μας προσπάθεια... και είναι η ΚΑΕ ΑΕΚ!».

Ο «ισχυρός άνδρας» της μπασκετικής ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος, τόνισε από την πλευρά του: «Είναι πολύ σημαντικό για την ΑΕΚ, μετά από 95 χρόνια ιστορίας και προσφυγιάς, σε ό,τι αφορά το γηπεδικό. Για πρώτη φορά μπαίνουν οι βάσεις. Θα δοθεί μια μόνιμη λύση, σε ό,τι αφορά την ομάδα μας. Θυμίζω ότι η ΑΕΚ ήταν η πρώτη ομάδα που έφερε ευρωπαϊκό τίτλο σε όλα τα σπορ στην Ελλάδα κι αυτή που έχει φέρει και τα δύο τελευταία (σ.σ BCL και Διηπειρωτικό Κύπελλο). Άρα, αξίζει το καλύτερο!

Συμφωνήσαμε με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, τον "οδικό χάρτη", καθώς και για όλες τις επόμενες ενέργειες, ώστε να μπορέσουμε όσο πιο γρήγορα να το υλοποιήσουμε. Ξέρετε ότι τα τελευταία χρόνια και λόγω της χρεοκοπίας της χώρας, δυστυχώς η αθλητική ηγεσία δεν έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει και να χρηματοδοτήσει τις ομάδες. Αντιθέτως, έχει αυξηθεί σημαντικά η φορολογία στα έσοδα και τα έξοδα των ήδη ζημιογόνων επιχειρήσεων, άρα ένα καλό αντιστάθμισμα σε όλα αυτά είναι η αξιοποίηση Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, γηπέδων που μπορούν να έρθουν και να βοηθήσουν τις ομάδες.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Βασιλειάδη γιατί από την πρώτη στιγμή ήταν αρωγός στο όραμά μας, στα σχέδιά μας και με χρόνους και... εκτός συνηθισμένων πολιτικών κρατικών χρόνων. Νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο και ευελπιστώ σε λίγο να έχουμε καλά νέα».

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα ώστε να μπει στο «σπίτι» της η ΑΕΚ, ο Αγγελόπουλος απάντησε: «Ο ευσεβής πόθος είναι να είμαστε το ερχόμενο Φθινόπωρο στο γήπεδό μας. Δυστυχώς, δεν εξαρτάται από εμάς, μεσολαβούν πολλές κρατικές υπηρεσίες. Υπάρχει η φάση αδειοδοτήσεων, εγκρίσεων, μελετών... τι να σας πω; Το συντομότερο δυνατόν! Ιδανικά θα θέλαμε να ξεκινήσουμε εκεί τη σεζόν ή στις αρχές του 2020 να είμαστε στο γήπεδό μας».

Σε ερώτηση για το αν επηρεάζουν οι βουλευτικές εκλογές τις εξελίξεις με το κλειστό των Άνω Λιοσίων, ο Μάκης Αγγελόπουλος απάντησε: «Η ΑΕΚ είναι πάνω από κόμματα και παρατάξεις. Δεν μας επηρεάζει τίποτα!».

Ο Μάκης Αγγελόπουλος κατέληξε: «Είχα δηλώσει ότι ο μεγαλύτερος τίτλος για εμένα δεν είναι το Champions League, αλλά να φτιάξει η ΑΕΚ το δικό της σπίτι. Είχα υποσχεθεί όταν είχα αναλάβει ότι θα κινηθούμε σε τέσσερις πυλώνες. Ο πρώτος αφορούσε την ανάδειξη της ιστορίας της ΑΕΚ και αυτό νομίζω πως το κάναμε πολύ καλά και μέσα από την ταινία. Αναδείξαμε την ιστορία μας, τιμήσαμε τους παίκτες-ήρωες της ομάδας μας. Ο δεύτερος πυλώνας ήταν το αγωνιστικό μας μέλλον: έχουμε επενδύσει σε πάρα πολλά νέα παιδιά. Αυτή τη στιγμή, νομίζω ότι η ΑΕΚ έχει πάρα πολλούς καλούς νέους παίκτες. Ο τρίτος ήταν να είμαστε ανταγωνιστικοί, να έχουμε μία ομάδα που θα διεκδικήσει κάποιους τίτλους στο διάστημα αυτό, παράλληλα με τις προηγούμενες κινήσεις, και ο τελευταίος πυλώνας που είχαμε θέσει από την αρχή αφορούσε το γηπεδικό που κι αυτό βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στο να ολοκληρωθεί. Νομίζω ότι είναι υποχρέωση κάθε διοίκησης, σε κάθε ομάδα να δίνει ιδιαίτερη βάση και έμφαση στο θέμα του γηπέδου γιατί είναι το "σπίτι" μας, είναι η έδρα μας. Κι εμείς, δεν σας το κρύβω, από την πρώτη ημέρα, πριν καν δηλαδή ασχοληθούμε με τα κοινά της ΑΕΚ, εξαντλήσαμε κάθε δυνατή λύση, περίπτωση ξεκινώντας από το Γαλάτσι, το τένις, το ποδηλατοδρόμιο... έχουμε εξαντλήσει από την πρώτη στιγμή όλες τις πιθανές δυνατότητες».

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο πρότζεκτ μάνατζερ της «Αγια-Σοφιάς», Δημήτρης Ανδριόπουλος, καθώς και ο πρόεδρος του ΣΕΦ, Νίκος Λύτρας. Εκτός από τον «ισχυρό άνδρα» της ΚΑΕ ΑΕΚ, στο ραντεβού με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, παρέστησαν ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ, Χάρης Κουτάς, και ο διευθυντής επικοινωνίας, Γιώργος Νικολάου.