Αθλητισμος

Με πλέι οφ ο πρωταθλητής στη Σούπερ Λιγκ

Η πρώτη προσπάθεια για την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
super-league
Super League/ ©INTIMESports/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Αλλαγές στη Σούπερ Λιγκ. Αποφασίστηκε ομόφωνα να διεξαχθούν πλέι οφ μετά το τέλος της κανονικής περιόδου, όπου θα αναδεικνύεται –μεταξύ άλλων- και ο πρωταθλητής.

Χρειάζονται πάμπολλα βήματα για να φτιαχτεί το ελληνικό ποδόσφαιρο και ο επαγγελματικός αθλητισμός γενικά στη χώρα μας, όμως το επόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ αναμένεται να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, τουλάχιστον σε επίπεδο εξέλιξης και ανταγωνισμού.

Πριν από λίγο στο ΔΣ που ολοκληρώθηκε αποφασίστηκε ομόφωνα να διεξαχθούν πλέι οφ μετά το τέλος της κανονικής περιόδου, όπου θα αναδεικνύεται –μεταξύ άλλων- και ο πρωταθλητής.

Από τη στιγμή που την περίοδο 2019-20 θα συμμετέχουν 14 ομάδες, άρα οι αγωνιστικές είναι 26 συνολικά, έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος για να αυγατίσει το πρόγραμμα.

Επικράτησε ο καλύτερος, δηλαδή δύο διαφορετικά μίνι-πρωταθλήματα. Οι ομάδες από τις θέσεις 1-6 θα παίξουν στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν για τον τίτλο και τις υπόλοιπες θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη, ενώ αυτές από 7-14 για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Ακόμη δεν έχει γνωστοποιηθεί ο τρόπος διεξαγωγής τους, υπό την έννοια της βαθμολογίας. Δεν αποφασίστηκε με πόσους βαθμούς θα ξεκινούν οι ομάδες την προσπάθειά τους, καθώς υπάρχουν διάφορα σενάρια.

Είτε να μεταφέρουν αυτούσια τη βαθμολογία τους, είτε να ξεκινούν από το «μηδέν» (απίθανο να συμβεί), είτε να κουβαλούν ένα μέρος των πόντων που πήραν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ