Αθλητισμος

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην κορυφαία πεντάδα του NBA

Ο Greek Freak με αυτή τη διάκριση μπορεί να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης όλων των εποχών

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο λίγο πριν από το κρίσιμο παιχνίδι με τους Τορόντο Ράπτορς γράφει ιστορία ως μέλος της καλύτερης πεντάδας του NBA

Ο Γιάννης  Αντετοκούνμπο, λίγο πριν από το 5ο παιχνίδι των Μιλγουόκι Μπακς κόντρα στους Τορόντο Ράπτορς για τους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας, έγινε γνωστό πως κέρδισε μια πραγματικά σπουδαία διάκριση, αφού κατόρθωσε για πρώτη φορά στην καριέρα του να γίνει μέλος της κορυφαίας πεντάδας του NBA. O Έλληνας σταρ μαζί με τους Στέφεν Κάρι (Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς), Τζέιμς Χάρντεν(Χιούστον Ρόκετς), Πολ Τζορτζ (Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ) και Νίκολα Γιόκιτς (Ντένβερ Νάγκετς) ήταν οι κορυφαίοι των κορυφαίων για τη σεζόν 2018-19, ενώ η μεγαλύτερη διάκριση, αυτή του MVP της χρονιάς ακόμα «παίζεται».

Ο Greek Freak μάλιστα με αυτήν του την διάκριση θα διεκδικήσει του χρόνου SuperMax συμβόλαιο, που θα του αποφέρει περισσότερα από 270 εκατομμύρια ευρώ και θα ξεκινά από τη σεζόν 2021-2022, ενώ με τον τρόπο αυτό θα γίνει ο παίκτης με το μεγαλύτερο συμβόλαιο όλων των εποχών!

Πάντως, εκτός από την κορυφαία πεντάδα της σεζόν ο Γιάννης έχει ήδη αναδειχθεί και μέλος της καλύτερης αμυντικής πεντάδας και πλέον δεν φαντάζει καθόλου μακρινό το σενάριο να κερδίσει και το βραβείο του MVP.

Για την ιστορία, τη δεύτερη καλύτερη πεντάδα αποτελούν οι: Κάιρι Ίρβινγκ (Μπόστον Σέλτικς), Νταμιάν Λίλαρντ (Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς), Καουάι Λέοναρντ (Τορόντο Ράπτορς), Κέβιν Ντουράντ (Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς) και Τζοέλ Εμπίιντ (Φιλαδέλφεια Σίξερς).