Αθλητισμος

Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο Ντιρκ Νοβίτζκι σε ψάχνει στην Κίνα (video)

Δείτε το βίντεο στο οποίο ο Γερμανός καλεί τον Γιάννη και την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
untitled.jpg

Ο Ντιρκ Νοβίτζκι είναι ο παγκόσμιος πρεσβευτής του Παγκόσμιου Κυπέλλου στην Κίνα και περιμένει πως και πως τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την Ελλάδα

Σχεδόν τρεις μήνες πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Κίνα, η FIBA έκανε γνωστό τον παγκόσμιο πρεσβευτή της που δεν είναι άλλος από τον Ντιρκ Νοβίτζκι. Ο Γερμανός πρώην πλέον παίκτης των Ντάλας Μάβερικς με ένα πολύ όμορφο βίντεο ενημέρωσε, μαζί με τον «Γιο των ονείρων» τη μασκότ δηλαδή του 18ου Παγκοσμίου Κυπέλλου, ότι περιμένει την Ελλάδα και τον Greek Freak, όπως επίσης και την Αργεντινή, την Ιαπωνία, τη Σερβία και τη Σενεγάλη στη μεγάλη γιορτή του μπάσκετ.

Dirk Nowitzki named a FIBA Basketball World Cup 2019 Global Ambassador!

Ο Νοβίτζκι έτσι έγινε και επίσημα ο τρίτος πρώην NBAer, μαζί με τον Κόμπι Μπράιαντ ο οποίος έκανε την κλήρωση των ομίλων και φυσικά τον Γιάο Μινγκ, που θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο ως πρεσβευτής. Όπως φαίνεται τόσο οι κινέζοι, όσο και η FIBA έχουν ρίξει αρκετή δουλειά στο κομμάτι της επικοινωνίας και έχοντας δίπλα τους, τους κορυφαίους κάθε ηπείρου, ετοιμάζονται για μια σπουδαία διοργάνωση από τις 31 Αυγούστου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου. Μια διοργάνωση που η Ελλάδα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στη διάθεσή της έχει κάθε λόγο να ονειρεύεται.

Ο καλύτερος ευρωπαίος παίκτης όλων των εποχών, Ντιρκ Νοβίτζκι, που μάλιστα είχε οδηγήσει τη Γερμανία στην κατάκτηση της τρίτης θέσης στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιντιανάπολις το 2002, μίλησε στην σελίδα της FIBA για τη συνεργασία του με τη διεθνή ομοσπονδία και για το Παγκόσμιο Κύπελλο που έρχεται, κάνοντας λόγο για μια πολύ ανταγωνιστική διοργάνωση.

Συγκεκριμένα, δήλωσε ενθουσιασμένος με τη συμμετοχή του σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο για να συμπληρώσει πως «Είναι τιμή να ενώνω τις δυνάμεις μου με τον Κόμπι και τον Γιάο Μινγκ για έναν αξιοσέβαστο ρόλο, με δύο από τους σημαντικότερους αντιπάλους μου όλα αυτά τα χρόνια. Έχω τόσες όμορφες αναμνήσεις παίζοντας μπάσκετ σε κορυφαίες διοργανώσεις. Αισθανόμουν πάντα περήφανος να φοράω τη φανέλα της Εθνικής μου ομάδας και να εκπροσωπώ τη χώρα μου στις διοργανώσεις της FIBA. Στάθηκα τυχερός αρκετά ώστε να παίξω στα μεγαλύτερα τουρνουά: παγκόσμια κύπελλα, Ολυμπιακούς Αγώνες, Ευρωμπάσκετ. Η τρίτη θέση με την Εθνική ομάδα της Γερμανίας στην Ιντιανάπολις των Η.Π.Α. κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων στιγμών της καριέρας μου. Είδα το διεθνές παιχνίδι να αναπτύσσεται και να μεγαλώνει μέσα σε αυτές τις δύο δεκαετίες που αγωνίστηκα. Ένα τουρνουά με 32 ομάδες όπως το φετινό μπορεί να φέρει το επίπεδο των διοργανώσεων με εθνικές ομάδες σε ύψος που δεν έχει φτάσει ποτέ ως τώρα και να γίνει το πιο ανταγωνιστικό όλων των εποχών!»

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ