Αθλητισμος

Μέγας είσαι Στέφανε…(video)

Ο Τσιτσιπάς νίκησε τον Ναδάλ και πέρασε στον τελικό του Όπεν της Μαδρίτης

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Eπιτυχία του Στέφανου Τσιτσιπά, που απέκλεισε τον Ράφα Ναδάλ και προκρίθηκε στον σημερινό τελικό του Masters της Μαδρίτης.

Τεράστια, απίστευτη, φοβερή, τρομερή. Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η επιτυχία του Στέφανου Τσιτσιπά, που απέκλεισε τον Ράφα Ναδάλ και προκρίθηκε στον σημερινό τελικό του Masters της Μαδρίτης.

Ο Έλληνας τενίστας νίκησε τον διάσημο Ισπανό αντίπαλό του με 2-1 σετ (6-4, 2-6, 6-3) κι έγραψε άλλη μια χρυσή σελίδα στο βιβλίο του που ουσιαστικά μόλις ξεκίνησε να γράφει.

«Είναι η μεγαλύτερη νίκη της καριέρας μου» δήλωσε ο 20χρονος μετά το τέλος του αγώνα και μάλλον υπερέβαλε, αφού τον Ιανουάριο είχε νικήσει τον Ρότζερ Φέντερερ στο Γκραν Σλαμ της Μελβούρνης.

Όμως, τα παραπάνω λόγια ήξερε γιατί τα είπε ο Στέφανος. Αφενός απέναντι στον Ναδάλ δεν είχε πάρει ούτε σετ στους τρεις προηγούμενους αγώνες τους, αφετέρου τον νίκησε μέσα στο «σπίτι» του.

Δεν είναι τόσο ότι η νίκη του Στέφανου έγινε στη Μαδρίτη μπροστά σε 12.000 Ισπανούς, αλλά ότι έγινε στο χώμα. Εκεί που ο Ναδάλ είναι άπαιχτος εδώ και 15 χρόνια, στην επιφάνεια που ο σπουδαίος Ράφα θεωρείται ο καλύτερος τενίστας όλων των εποχών.

Με απώτερο στόχο το Ρολάν Γκαρός σε λιγότερο από ένα μήνα, ο Στέφανος παίζει σήμερα στις 7.30 το απόγευμα στον μεγάλο τελικό. Αντίπαλος ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ένα ακόμη μεγαθήριο του παγκόσμιου τένις, το τωρινό νούμερο 1 στην κατάταξη.