Αθλητισμος

Μέγας είσαι Στέφανε…(video)

Ο Τσιτσιπάς νίκησε τον Ναδάλ και πέρασε στον τελικό του Όπεν της Μαδρίτης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς / © INTIMEsports

Eπιτυχία του Στέφανου Τσιτσιπά, που απέκλεισε τον Ράφα Ναδάλ και προκρίθηκε στον σημερινό τελικό του Masters της Μαδρίτης.

Τεράστια, απίστευτη, φοβερή, τρομερή. Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η επιτυχία του Στέφανου Τσιτσιπά, που απέκλεισε τον Ράφα Ναδάλ και προκρίθηκε στον σημερινό τελικό του Masters της Μαδρίτης.

Ο Έλληνας τενίστας νίκησε τον διάσημο Ισπανό αντίπαλό του με 2-1 σετ (6-4, 2-6, 6-3) κι έγραψε άλλη μια χρυσή σελίδα στο βιβλίο του που ουσιαστικά μόλις ξεκίνησε να γράφει.

«Είναι η μεγαλύτερη νίκη της καριέρας μου» δήλωσε ο 20χρονος μετά το τέλος του αγώνα και μάλλον υπερέβαλε, αφού τον Ιανουάριο είχε νικήσει τον Ρότζερ Φέντερερ στο Γκραν Σλαμ της Μελβούρνης.

Όμως, τα παραπάνω λόγια ήξερε γιατί τα είπε ο Στέφανος. Αφενός απέναντι στον Ναδάλ δεν είχε πάρει ούτε σετ στους τρεις προηγούμενους αγώνες τους, αφετέρου τον νίκησε μέσα στο «σπίτι» του.

Δεν είναι τόσο ότι η νίκη του Στέφανου έγινε στη Μαδρίτη μπροστά σε 12.000 Ισπανούς, αλλά ότι έγινε στο χώμα. Εκεί που ο Ναδάλ είναι άπαιχτος εδώ και 15 χρόνια, στην επιφάνεια που ο σπουδαίος Ράφα θεωρείται ο καλύτερος τενίστας όλων των εποχών.

Με απώτερο στόχο το Ρολάν Γκαρός σε λιγότερο από ένα μήνα, ο Στέφανος παίζει σήμερα στις 7.30 το απόγευμα στον μεγάλο τελικό. Αντίπαλος ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ένα ακόμη μεγαθήριο του παγκόσμιου τένις, το τωρινό νούμερο 1 στην κατάταξη.

Tsitsipas Claims First Win Over Nadal: Djokovic Beats Thiem | Madrid Open 2019 Semi-Final Highlights

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ