Αθλητισμος

Να γιατί το ποδόσφαιρο είναι το καλύτερο άθλημα

Το Μπαρτσελόνα-Λίβερπουλ μας υπενθύμισε το απρόβλεπτο και το «άδικο» του σπορ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπαρτσελόνα - Λίβερπουλ
Μπαρτσελόνα - Λίβερπουλ / © EPA/Enric Fontcuberta

Αν κάποιος δεν έχει παρακολουθήσει τον χθεσινό ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ίσως να νομίζει πως η Μπαρτσελόνα έκανε περίπατο απέναντι στη Λίβερπουλ, νικώντας τη με 3-0

Αν κάποιος δεν έχει παρακολουθήσει τον χθεσινό ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ίσως να νομίζει πως η Μπαρτσελόνα έκανε περίπατο απέναντι στη Λίβερπουλ, νικώντας τη με 3-0. Το τελικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι αδιάψευστος μάρτυρας, όμως η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική.

Όποιος είδε το παιχνίδι θα διαπίστωσε πως η Λίβερπουλ ήταν η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο του «Καμπ Νόου», αυτή είχε την κατοχή μπάλας και τις περισσότερες μα και πιο τρανταχτές ευκαιρίες. Κι όμως ηττήθηκε με ένα σκορ που την αποκλείει σχεδόν σίγουρα από τον τελικό.

Είναι αυτή η ατάκα που λέμε συχνά «έτσι είναι το ποδόσφαιρο». Την είπε και ο Γιούργκεν Κλοπ μετά το ματς. Ο προπονητής της Λίβερπουλ δήλωσε ότι «κάναμε την καλύτερη εμφάνιση της τελευταίας διετίας, αλλά χάσαμε με ένα βαρύ σκορ». Δεν είχε πολύ άδικο. Όταν όμως ο Μανέ και ο Σαλάχ αστοχούν προ κενής εστίας, όταν οι 15 τελικές προσπάθειες και άλλες τόσες που έμειναν ημιτελείς, δεν καταλήγουν σε γκολ, τότε μπορεί και να χάσεις. Ειδικά αν ο αντίπαλος διαθέτει τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος ξύπνησε στο τέλος και με δύο γκολ έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των Καταλανών. Μάλιστα, από δική του ασίστ παραλίγο να γίνει και το 4-0 στο τέλος, που θα έκρινε οριστικά την πρόκριση. Αλλά ο Ντεμπελέ έκανε ένα κάκιστο πλασέ και δεν σκόραρε.

Κάποιοι το βλέπουν ως οιωνό ότι αυτή η φάση μπορεί να κρίνει ενόψει της ρεβάνς. Βλεπετε κανείς δεν ξεγράφει ακόμα τη Λίβερπουλ, διότι στο παρελθόν μας έχει προσφέρει πολλές επικές ανατροπές. Είναι και η φύση του αθλήματος που κρύβει εκπλήξεις και απρόοπτα.

Οι φανατικοί φίλοι του μπάσκετ έχουν ως επιχείρημα υπέρ του αγαπημένου τους σπορ ότι είναι το πιο δίκαιο άθλημα, πως ο καλύτερος θα κερδίσει. Αυτό ακριβώς είναι και το –μεγαλύτερο- μειονέκτημα του μπάσκετ απέναντι στο ποδόσφαιρο. Στην μπάλα δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος, ούτε να εφησυχάσεις αν ο διαιτητής δεν σφυρίξει τη λήξη. Και, ναι, πολλές φορές μπορεί να μην νικήσει ο καλύτερος κάτι που μοιάζει άδικο. Έτσι δεν είναι, όμως, και η ζωή;

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ