Αθλητισμος

Η πρωτιά του Άγιαξ στις ανατροπές

Μόνο αυτός έχει περάσει μετά από εντός έδρας ήττα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άγιαξ
Οπαδοί του Άγιαξ / © EPA/NIELS WENSTEDT

Ο Άγιαξ είναι το μεγάλο φαβορί για πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μετά το χθεσινοβραδινό 1-0 μέσα στο Λονδίνο, ο Άγιαξ είναι το μεγάλο φαβορί για πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Όμως στην Τότεναμ δεν είναι διατεθειμένοι να το βάλουν κάτω και θα πάνε στο Άμστερνταμ για την ανατροπή, έχοντας στη σύνθεσή τους και τον φορμαρισμένο Νοτιοκορετάτη επιθετικό Σον.

Η απειρία των παικτών των Ολλανδών ίσως φανεί κάποια στιγμή και γι’ αυτό ουδείς πανηγυρίζει ακόμη την πρόκριση. Πάντως, από καταβολής Τσάμπιονς Λιγκ μόλις μία φορά έχει γίνει ανατροπή μετά από εντός έδρας ήττα σε ημιτελικούς.

Και η ομάδα που την κατάφερε ήταν ο Άγιαξ το 1996. Ήταν οι περίφημοι αγώνες με τον Παναθηναϊκό, όπου η ελληνική ομάδα νίκησε στο Άμστερνταμ με το γκολ του Βαζέχα, αλλά στο ΟΑΚΑ ηττήθηκε με 3-0.

Αυτή τη φορά, ο Άγιαξ καλείται να υπερασπιστεί ένα τέτοιο αποτέλεσμα, ενώ εν αντιθέσει με τους δύο προηγούμενους νοκ άουτ γύρους φέτος, η ρεβάνς είναι στο γήπεδό του και το προβάδισμα είναι στα χέρια του. Μένει να δούμε αν οι ποδοσφαιριστές του θα διαχειριστούν καταλλήλως την κατάσταση ή αν θα λυγίσουν από το άγχος.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ