Αθλητισμος

Η Τότεναμ πήρε την πιο απίστευτη πρόκριση (video)

Ανατροπές στο Τσάμπιονς Λιγκ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μοναδική Τότεναμ - Απέκλεισε τη Μάντσεστερ Σίτι σε ένα απίθανο παιχνίδι

Το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ μάλλον είναι το καλύτερο που έχουμε δει ποτέ μας. Έχει ματσάρες, έχει ανατροπές, συγκινήσεις και τεράστιες εκπλήξεις.

Διότι ποιος περίμενε πριν από δύο μήνες ότι στον τελικό θα είχαμε τον Άγιαξ ή την Τότεναμ;

Οι Λονδρέζοι μπορεί να έχασαν με 4-3 στο Μάντσεστερ από τη Σίτι, αλλά με εφόδιο το 1-0 του πρώτου ματς πήραν τη μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά.

Ήταν ένας αγώνας που θα μείνει στην ιστορία, αφού έσπασαν ρεκόρ και καρδιές.

Η Σίτι προηγήθηκε στο πέμπτο λεπτό με τον Στέρλινγκ, αλλά στο 11ο ήταν πίσω στο σκορ χάρη σε δύο γκολ του Σον! Ως το 21’ η ομάδα του Γουαρδιόλα είχε ανακτήσει το προβάδισμα με 3-2 στο πιο χορταστικό ξεκίνημα από καταβολής της διοργάνωσης. Πέντε γκολ ουδέποτε σημειώθηκαν ξανά στο πρώτο 20λεπτο ενός αγώνα!

Η Μάντσεστερ αναζητούσε ένα γκολ και το βρήκε, αλλά ο Γιορέντε με τις ευλογίες του VAR μείωσε σε 4-3. Οι γηπεδούχοι κυνηγούσαν πάλι ένα γκολ, το έβαλαν στο 93’ με τον Στέρλινγκ, όμως οι έξαλλοι πανηγυρισμοί κόπηκαν απότομα, αφού το VAR υπέδειξε πως η φάση ξεκίνησε από οφσάιντ.

Η Τότεναμ επιστρέφει σε ημιτελικά Τσάμπιονς Λιγκ/Πρωταθλητριών για πρώτη φορά μετά το 1962, ενώ ο Γουαρδιόλα βλέπει για έκτη σερί σεζόν να μην φτάνει σε έναν τελικό…

Στον άλλον ημιτελικό της Τετάρτης, η Λίβερπουλ έκανε περίπατο μέσα στο Πόρτο, νίκησε την τοπική ομάδα με 4-1 και πέρασε με δύο νίκες.

Στους «4» θα συναντήσει την Μπαρτσελόνα σε μια τιτανομαχία που περιμένει όλος ο κόσμος με κομμένη την ανάσα.