Αθλητισμος

Πέρασε η αναδιάρθρωση, με 14 ομάδες η Σούπερ Λιγκ του χρόνου

Ποιες ομάδες κινδυνεύουν και πώς διαμορφώνεται η κατάσταση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπάλα ποδοσφαίρου
Μπάλα ποδοσφαίρου/©INTIME/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Στο δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο έπρεπε να φτάσουμε στις 8 Απριλίου για να μάθουμε πόσες υποβιβάζονται ή προβιβάζονται σε έναν μήνα από τώρα!

Έπειτα από ατέρμονες διαπραγματεύσεις του υφυπουργού αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, με τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, σήμερα πάρθηκε η οριστική απόφαση.

Επικράτησε η άποψη της Πολιτείας και θα γίνει αυτό που είχε αρχικά αποφασιστεί και δεν συναινούσαν οι ομάδες. Από τη σεζόν 2019-20, θα συμμετέχουν 14 σύλλογοι στη Σούπερ Λιγκ, άλλοι 12 στη Σούπερ Λιγκ 2, ενώ η Φούτμπολ Λιγκ θα είναι η Γ’ κατηγορία με άλλες 14 ομάδες.

Άρα, με αυτά τα δεδομένα από τη σημερινή Σούπερ Λιγκ υποβιβάζονται οι τρεις τελευταίες ομάδες και ο 13ος θα παίξει μπαράζ με τον δεύτερο της Φούτμπολ Λιγκ.

Τελευταίος και μαθηματικά υποβιβασμένος είναι ο Απόλλων Σμύρνης με 10 πόντους, ενώ ακριβώς από πάνω του είναι ο Λεβαδειακός με 21. Σε δύσκολη θέση ο ΟΦΗ με 25 βαθμούς, ενώ ο 13ος ΠΑΣ Γιάννινα έχει 26. Κινδυνεύουν ακόμη Αστέρας Τρίπολης (28), Ξάνθη (29) και Λάρισα (30), με τρεις αγωνιστικές να απομένουν.

Από τη Φούτμπολ Λιγκ ανέβηκε η ομάδα του Βόλου ήδη ως πρώτη, ενώ για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στο μπαράζ ερίζουν οι Πλατανιάς (46), Απόλλων Λάρισας (45), Απόλλων Πόντου (43), Εργοτέλης (43) και Παναχαϊκή (41), ενώ υπολείπονται τέσσερις αγωνιστικές.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ