- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σπανούλης και Κούτρης κόντρα στους κάφρους: Ποιος θες να νικήσει;
Η δύναμη της λογικής και ο αθλητικός πολιτισμός πρέπει επιτέλους να επικρατήσουν
Την Τρίτη 26 Μαρτίου στη Μητρόπολη Αθηνών κηδεύτηκε με όλες τις τιμές ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ένας από τους σπουδαιότερους έλληνες επιχειρηματίες και αθλητικούς παράγοντες, που σημάδεψε τον ελληνικό αθλητισμό και το μπάσκετ όσο λίγοι. Πρώτη είδηση στα αθλητικά sites ήταν η παρουσία στον Μητροπολιτικό Ναό, του Βασίλη Σπανούλη, αρχηγού του Ολυμπιακού. Το αυτονόητο, δηλαδή το ύστατο χαίρε σε έναν άνθρωπο που του στάθηκε όσο λίγοι στη ζωή του, ήταν πρώτη είδηση. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού, που στο γήπεδο του έχουν σύρει όποια πιθανή βρισιά μπορούμε να φανταστούμε, για 10 δευτερόλεπτα τον χειροκρότησαν. Μια στιγμή που έμεινε.
Τρεις ημέρες αργότερα, η επόμενη πρώτη είδηση δεν ήταν πάλι από το αμιγώς αθλητικό κομμάτι. Τα αθλητικά sites δεν ασχολούνταν με την ήττα του Ολυμπιακού από την Ζαλγκίρις. Είχαν κάτι πολύ σοβαρότερο. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού πανηγύριζαν για τον νεκρό Μιχάλη Φιλόπουλο, την ημέρα που συμπληρώνονταν 12 χρόνια από το θάνατό του. Ο σπουδαιότερος αθλητής στην ιστορία του συλλόγου, θρηνεί την Τρίτη για έναν «πράσινο» νεκρό και 50 «λεβέντες» χαίρονται για τη συμπλήρωση 12 ετών από τον χαμό ενός άλλου.
Λίγες εβδομάδες πριν οι πράσινοι οπαδοί είχαν εισβάλει στο Παπαστράτειο χτυπώντας όποιον έβρισκαν μπροστά τους, ακόμη και ΑΜΕΑ. 50 λεβέντες άλλου χρώματος χτύπησαν άτομο με ειδικές ανάγκες και για απάντηση πήραν μια μαχαιρωμένη γυναίκα. Δεν είναι εικόνες από άλλη εποχή, ούτε από ταινία που περιγράφει την οπαδική βία στην Αγγλία των 80s.
Πόσο δύσκολο είναι να νικηθούν οι 50 ή 100 της κάθε ομάδας και να επικρατήσουν οι Σπανούληδες και οι Κούτρηδες;
Την τελευταία ημέρα του Μαρτίου τα αθλητικά sites πάλι ασχολούνται με κάτι εξωαγωνιστικό. Ο Λεονάρντο Κούτρης, ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, αγκαλιάζει ένα παιδί που παλεύει με τον καρκίνο λίγο μετά τη νίκη της ομάδας επί του Ατρομήτου. Φίλοι κάθε ομάδας αποθεώνουν τον Κούτρη για την κίνησή του, που έδωσε χαρά σε έναν ξεχωριστό άνθρωπο, με μια τόσο απλή κίνηση.
Πόσο δύσκολο είναι να γίνει αυτό συνήθειά μας; Πόσο δύσκολο είναι να νικηθούν οι 50 ή 100 της κάθε ομάδας και να επικρατήσουν οι Σπανούληδες και οι Κούτρηδες; Ο πολιτισμός των αθλητών μπορεί να νικήσει τη μαυρίλα. Η κοινή λογική πρέπει να νικήσει την αλητεία. Ως τότε θα πανηγυρίζουμε για αυτά που ο υπόλοιπος κόσμος θεωρεί αυτονόητα, μέχρι να έρθει άλλος ένας νεκρός φυσικά. Τότε όλοι θα συγκλονιστούμε. Ξανά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αποκάλυψε ο Έλληνας Ολυμπιονίκης
Σφοδρές αντιδράσεις στην Ιταλία για σενάριο συμμετοχής χωρίς πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο
Προκρίθηκε στον 2ο γύρο του WTA 1000 στη Μαδρίτη - Ποιον θα αντιμετωπίσει
Νέα έντονη στιγμή για τον Έλληνα τενίστα
Θα καταφέρουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός να δώσουν το παρών;
Πότε έχει πρεμιέρα η Ελληνίδα τενίστρια
Νέα καριέρα για τον Έλληνα αστέρα
Τι σενάρια εξετάζονται
Πήρε το +6 και πάει στην Ισπανία για να σηκώσει το FIBA Europe Cup
Πότε ξεκινούν τα playoffs για τις ελληνικές ομάδες
Όλο και πιο κοντά το διαζύγιο
Πένθος στην οικογένεια του Δικεφάλου
Πότε μπαίνει στα κορτ ο Έλληνας τενίστας
Η ανάρτησή του στο Instagram
Το «τριφύλλι» θα παίξει με μειονέκτημα έδρας
Οι Πειραιώτες θα παίξουν με τον νικητή της αναμέτρησης μεταξύ των «μπλαουγκράνα» και της Μονακό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.