Αθλητισμος

Ο Άγιαξ απέδωσε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη (video)

Έδωσε στην ανήμπορη Ρεάλ, αυτό ακριβώς που της άξιζε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Captain Marvel - Official Trailer

Η χθεσινοβραδινή επικράτηση του Άγιαξ επί της Ρεάλ με 4-1 μέσα στη Μαδρίτη, θα μνημονεύεται για χρόνια και δικαίως. Έχοντας χάσει με 2-1 στο γήπεδό τους οι Ολλανδοί έψαχναν ένα θαύμα για πάρουν την πρόκριση. Τα κατάφεραν, αλλά δεν ήταν και τόσο θαύμα όσα είδαμε στο «Μπερναμπέου».

Όποιος είχε δει τη Ρεάλ στο παιχνίδι του Άμστερνταμ, αλλά και στη συνέχεια, σίγουρα θα την είχε ψυλλιαστεί τη δουλειά.

Εκεί ήταν άστοχοι οι αντίπαλοι επιθετικοί, αλλά η άμυνα των πρωταθλητών Ευρώπης έμπαζε από παντού. Το ίδιο συνέβη και στα ματς με την Μπαρτσελόνα και όλοι καταλάβαιναν πως η Ρεάλ πάσχει –πέρα από αστέρια, και- από ψυχολογία.

Για να πιάσουμε μόνο τα τρία παιχνίδια της τελευταίας εβδομάδας (δύο με Μπάρτσα και ένα χθες), οι Μαδριλένοι είχαν κατοχή μπάλας, περισσότερες ευκαιρίες για γκολ, αλλά έχασαν και στα τρία, βάζοντας ένα γκολ και δεχόμενοι οκτώ! Ένα, λοιπόν, το ψυχολογικό πρόβλημα μπροστά στην αντίπαλη εστία και δεύτερο θέμα, η αμυντική ανεπάρκεια.

Τα φώτα, όμως, πρέπει να πέσουν στον Άγιαξ. Που έπαιξε το απόλυτο επιθετικό ποδόσφαιρο, που αμύνθηκε σωστά κι όλα αυτά με μία ομάδα που δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή του Κρόιφ, ούτε καν με εκείνη της δεκαετίας του ΄90.

Αλλά αυτός ο προπονητής ονόματι Τεν Χαγκ, έδωσε μια πνοή φρεσκάδας και κάτι το διαφορετικό σε ένα ποδόσφαιρο που είχε συνηθίσει να έχει τους ίδιους πρωταγωνιστές και κυρίως την ίδια πρωταθλήτρια Ευρώπης εδώ και τρία χρόνια.

Ο Άγιαξ είχε λιγότερες τελικές (13 έναντι 20 της Ρεάλ), αλλά όλες οι δικές του ήταν «φαρμάκι». Από δύο ασίστ του εκπληκτικού Τάντιτς ήρθαν τα πρώτα γκολ από Ζίγεχ και Νέρες πριν συμπληρωθεί το 20λεπτο, ενώ ο Σέρβος «κέρασε» ένα εκπληκτικό γκολ για το 0-3.

Η Ρεάλ δικαίως φωνάζει για την κατακύρωση του τέρματος, αφού η μπάλα είχε βγει πλάγιο στην αρχή της φάσης και είναι να απορείς τι στο καλό (δεν) είδαν πέντε άνθρωποι στο VAR. Αλλά δεν έχει καμία σημασία. Ακόμη κι αν δεν μετρούσε αυτό το γκολ, οι Ολλανδοί θα έβαζαν άλλα.

Μόλις ο Ασένσιο μείωσε το 70’, η Ρεάλ έψαχνε δύο γκολ μέσα σε 20-25 λεπτά και ο κόσμος έδειχνε να το πιστεύει. Μάταια. Στην επόμενη φάση, ο Σένε με ένα απίθανο φάουλ από πλάγια θέση έκανε το 1-4, κλειδώνοντας την πρόκριση του Άγιαξ στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και το τέλος ενός πολύ πετυχημένου κύκλου για τη «βασίλισσα» της Ευρώπης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ