Αθλητισμος

Το All-Star Game της Ευρώπης

Ο Γιάννης, ο Ντιρκ και οι υπόλοιποι που έδωσαν τη λάμψη τους στη γιορτή του ΝΒΑ

341981-718242.jpg
Αργύρης Ευθυμιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2083883_1_1.jpg
ΚΩΣΤΑΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ, NBA ALL STAR GAME 2019 © ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ / INTIME SPORTS

Η αρχή άργησε αρκετά να γίνει. Ο πρώτος Ευρωπαίος παίκτης που αγωνίστηκε σε All Star Game του ΝΒΑ ήταν ο Ντέτλεφ Σρεμπφ στην 43η έκδοση της μεγάλης μπασκετικής γιορτής.

Ο εξαιρετικός σουτέρ από τη Γερμανία πήρε το βάπτισμα του πυρός ως αναπληρωματικός με την ομάδα της Ανατολής, καθώς αγωνιζόταν στην Ιντιάνα. Ο Σρεμπφ πέτυχε τρεις πόντους σε μια εμφάνιση που δεν μνημονεύεται, αλλά αναμφίβολα άνοιξε τον δρόμο για άλλους Ευρωπαίους μέσα στην πάροδο των ετών.

Έκτοτε άλλοι δώδεκα παίκτες έχουν αγωνιστεί στον κυριακάτικο αγώνα, ανάμεσά τους φυσικά και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Για την ιστορία αυτοί ήταν: Ο Ολλανδός Ρικ Σμιτς, οι Σέρβοι Βλάντε Ντίβατς, Πέτζα Στογιάκοβιτς , ο Λιθουανός Ιλγκάουσκας, ο Ρώσος Κιριλένκο, τα αδέρφια Γκασόλ (Πάου, Μαρκ) από την Ισπανία, ο Τόνι Πάρκερ από τη Γαλλία, ο Τούρκος Οκούρ, ο Σλοβένος Ντράγκιτς και φυσικά ο μεγάλος Ντιρκ Νοβίτσκι.

Φέτος, ο αριθμός θα αυξηθεί, καθώς ετοιμάζονται για την πρώτη τους συμμετοχή οι Βούτσεβιτς και Γιόκιτς.

Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί πως η καλύτερη εμφάνιση Ευρωπαίου είναι αυτή του Γιάννη από το 2017. Όμως υπάρχουν και κάποιες ακόμη αξιομνημόνευτες.

2005, ΖΙΝΤΡΟΥΝΑΣ ΙΛΓΚΑΟΥΣΚΑΣ
Ο θηριώδης σέντερ από τη Λιθουανία, στη μοναδική του εμφάνιση σε All Star αγώνα, πέτυχε 12 πόντους μέσα σε 17 λεπτά.

Žydrūnas Ilgauskas 12 points in 2005 All Star Game Full Highlights (2005.02.20)

2010, ΠΑΟΥ ΓΚΑΣΟΛ
Στη δεύτερή του εμφάνιση, ο Ισπανός σέντερ είχε 13 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ πολύ καλά πήγε και το 2011 με 17 πόντους.

Pau Gasol All-Star 2010

Όμως, μεγαλύτερή του στιγμή ήταν το 2015, όταν πήδηξε στο εναρκτήριο τζάμπολ απέναντι στον αδερφό του Μαρκ.

Gasol Brothers Tip-Off the 2015 NBA All-Star Game

2010, ΝΤΙΡΚ ΝΟΒΙΤΣΚΙ
Αυτές τις ώρες ο Ντιρκ Νοβίτσκι ετοιμάζεται για το 14ο All Star της καριέρας του. Φέτος λαμβάνει μέρος τιμής ένεκεν και θα είναι συμπαίκτης του Γιάννη. Από τις προηγούμενες 13 εμφανίσεις του, καλύτερη ήταν αυτή του 2010, όπου και πέτυχε 22 πόντους.

Ο Γερμανός φόργουορντ, έκανε πολλά καλά πράγματα μέσα στο γήπεδο, αλλά δεν φημιζόταν για το άλμα του. Γι’ αυτό και η συγκεκριμένη φάση με το alley oop του Κάρι από το 2015, έχει μείνει ιστορική.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ