Αθλητισμος

Οι επόμενοι στόχοι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού

Τι κυνηγούν οι… πρωταθλητές Θεσσαλονικείς και τι ψάχνουν οι Πειραιώτες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ / © INTIME SPORTS / ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ήταν από εκείνα τα παιχνίδια που δεν χρήζουν ιδιαίτερης ανάλυσης. Ο ΠΑΟΚ νίκησε πεντακάθαρα τον Ολυμπιακό με 3-1, κανείς δεν μπορούσε να παραπονεθεί για τίποτα (άψογος και ο Ισπανός ρέφερι Μαγένκο), οπότε οι δύο μονομάχοι της Τούμπας καλούνται να διαχειριστούν την επόμενη μέρα.

Με τη διαφορά στο +9 και την ισοβαθμία δική του, ο ΠΑΟΚ έχει αγκαλιάσει το πρωτάθλημα και δεν το χάνει ούτε με σφαίρες, παρότι απομένουν δέκα αγωνιστικές ακόμα. Το μεγαλύτερο στοίχημα είναι αν θα καταφέρει να το πάρει αήττητος, κάτι που έχει πετύχει μόνο ο Παναθηναϊκός τη σεζόν 1963-64.

Τα δύο –θεωρητικά- πιο δύσκολα ματς είναι αυτά με τους «πράσινους» στο ΟΑΚΑ και με τον Άρη στην Τούμπα. Στην παρούσα φάση ουδείς εκ των δύο αντιπάλων δείχνει ικανός να νικήσει τον ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να παίζει σε διπλό ταμπλό, αλλά με άλλο στόχο. Όσον αφορά τη Σούπερ Λιγκ, στόχος είναι η διατήρηση της δεύτερης θέσης που οδηγεί στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν προβάδισμα πέντε βαθμών από την ΑΕΚ και την Κυριακή την υποδέχονται στο Φάληρο. Μην ξεχνάμε ότι έχουν και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, ενώ η «Ένωση» με τον Χιμένεθ στον πάγκο έχει τον τρόπο της κόντρα στους Πειραιώτες.

Όπως αναφέρθηκε, ο Ολυμπιακός συνεχίζει στην Ευρώπη και είναι μάλιστα και η μοναδική ελληνική ομάδα που το έχει καταφέρει.

Την Πέμπτη φιλοξενεί την Ντινάμο Κιέβου, η οποία έχει να δώσει επίσημο ματς εδώ και δύο μήνες. Αν αντέξει το κρύο της Ουκρανίας στη ρεβάνς της 21/2 και ξεπεράσει γρήγορα την –αγωνιστική- συντριβή της Τούμπας, μπορεί να περάσει στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ και η σεζόν του να αποκτήσει άλλη προοπτική.

Φυσικά, οι δυο τους συνεχίζουν και στο Κύπελλο. Μάλιστα, αν περάσουν στα ημιτελικά (εκκρεμούν οι επαναληπτικοί στο τέλος του μήνα), δεν αποκλείεται να πέσουν αντίπαλοι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ