Αθλητισμος

«Συνεχίστε να ψάχνετε τον Σάλα» (video)

Σφοδρές πιέσεις από τους Αργεντινούς προς τους Άγγλους για την αναζήτηση του αγνοούμενου ποδοσφαιριστή

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
sala
©TWITTER/Emiliano Sala

Έπειτα από τρεις μέρες ερευνών, οι βρετανικές Αρχές σταμάτησαν την αναζήτηση του χαμένου αεροσκάφους, στο οποίο επιβιβάστηκε τη Δευτέρα το βράδυ ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής Εμιλιάνο Σάλα.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε οργή στην οικογένεια του 28χρονου, που επιμένει πως ο αγνοούμενος είναι ζωντανός.

Χθες όλη τη μέρα, δεκάδες παίκτες –κυρίως Αργεντινοί- έστειλαν το δικό τους μήνυμα προς τους Άγγλους, ώστε να μην σταματήσει το ψάξιμο. Ανάμεσά τους και ο Λούκας Μπογέ της ΑΕΚ, ενώ παρέμβαση έκανε και ο Λιονέλ Μέσι: «Αν υπάρχει έστω μια πιθανότητα να βρεθεί, μην σταματάτε να ψάχνετε».

Ξεχωριστό ήταν το μήνυμα ενός Ιταλού, του διάσημου τερματοφύλακα Τζανλουίτζι Μπουφόν, ο οποίος παίζει πια στη Γαλλία και την Παρί, με συνέπεια να ζει από πιο κοντά την αγωνία των ποδοσφαιρόφιλων της χώρας.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#prayforsala ???

A post shared by Gianluigi Buffon (@gianluigibuffon) on

 

Χθες αργά το βράδυ, την κατάσταση ανέλαβε ο πρόεδρος της Αργεντινής, Μαουρίτσιο Μάκρι, ο οποίος έδωσε εντολή στο υπουργείο Εξωτερικών της χώρας του να κάνουν επίσημο αίτημα προς τις κυβερνήσεις της Βρετανίας και της Γαλλίας για να επαναρχίσουν οι έρευνες.

Λίγο μετά κυκλοφόρησε στο twitter ένα σπαρακτικό μήνυμα της αδερφής του παίκτη, της Ρομίνα Σάλα, η οποία ικετεύει να ξεκινήσει ξανά η αναζήτηση.

Η νεαρή επιμένει πως ο αδερφός της είναι ζωντανός κι εδώ εγείρεται ένα άλλο ζήτημα, που έθεσε την επομένη της εξαφάνισης μια πρώην φίλη του Σάλα. Η συγκεκριμένη κοπέλα είχε πει πως ο παίκτης είναι θύμα της Μαφίας του ποδοσφαίρου και ότι δεν πρόκειται για κάποιο ατύχημα στο αεροπλάνο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ