- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ο Μπιλ Σίμονς υποκλίνεται στον Γιάννη Αντετοκούνμπο
«Δεν έχω ξαναδεί τέτοιον παίκτη. Σαν να παρακολουθείς έναν εξωγήινο»
Εντυπωσιασμένος από τις αθλητικές επιδόσεις και την εκπληκτική πρόοδο του Γιάννη Αντετοκούνμπο στον μαγικό κόσμο του NBA δηλώνει ο Μπιλ Σίμονς.
Ένας από τους κορυφαίους δημοσιογράφους στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης, υμνεί σε άρθρο του στο «The Ringer» τον «Greek Freak», επισημαίνοντας ότι δεν έχει ξαναδεί τέτοιον παίκτη.
Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πάει με... σπασμένα φρένα για αρχηγός στο All Star Game, καθώς είναι πρώτος στις ψήφους του κόσμου στην Ανατολή και δεύτερος σε ολόκληρο το ΝΒΑ πίσω μόνο από τον ΛεΜπρόν Τζέιμς.
«Είδα τον Γιάννη από κοντά στο ματς των Νικς με τους Μπακς στις αρχές του Δεκεμβρίου. Έπιασα τον εαυτό μου να ενθουσιάζεται. Ήταν πάρα πολύ καλός. Μοναδικός στο είδος του. Αυτή η απίστευτη αθλητικότητα του. Τον παρακολούθησα και στα playoffs κόντρα στη Βοστώνη πέρυσι. Moυ θύμισε καταστάσεις του ΛεΜπρόν το 2009 και του Σακίλ το 2000. Έλεγες "γαμώτο πως μπορείς να τον σταματήσεις"» υποστηρίζει ο Μπιλ Σίμονς.
«Πάω σε ματς ΝΒΑ για 45 χρόνια και δεν έχω δει κανέναν σαν τον Γιάννη. Το σώμα του, ο διασκελισμός του. Κάνει λιγότερα βήματα για να φτάσει στο αντίπαλο καλάθι από οποιονδήποτε άλλον. Πολλές φορές σου δίνει την αίσθηση πως κάνει παράβαση, κάνει βήματα. Η μπάλα φαίνεται να είναι σαν το μπαλάκι του γκολφ στο χέρι του. Είναι άδικο για τους υπολοίπους. Φτάνει για... πλάκα κοντά στο καλάθι. Καρφώνει σε κάθε αιφνιδιασμό. Καρφώνει ακόμα και υπό πίεση με οποιοδήποτε χέρι. Πολλές φορές σε κάνει πόστερ. Ούτε ο Σακίλ στην εποχή που έπαιζε το Ορλάντο δεν κάρφωνε συνέχεια με αυτόν τον τρόπο. Σκοράρει σχεδόν 20 πόντους ανά ματς κάτω από το καλάθι. Μπορεί να τελειώσει τη σεζόν με 350+ καρφώματα» προσθέτει.
Και καταλήγει: «Όταν τον βλέπεις από κοντά, είναι σαν να παρακολουθείς έναν εξωγήινο. Ο Καρίμ με έκανε να νιώθω έτσι με το skyhook του. Ο Μπιλ Ουόλτον το ίδιο γιατί ήταν τεράστιος. Ο Μπάρκλεϊ που ήταν πιο κοντός από πολλούς που έπαιζαν στη θέση του, αλλά πηδούσε πάνω απ' όλους. Ο Σακίλ ήταν σαν τον Τσάμπερλεϊν. Τον φοβόσουν. Θυμάμαι τον ΛεΜπρόν το 2009 τότε που είχε πάρει το πρώτο του βραβείο του MVP. Κάλπαζε στο παρκέ σε κάθε αιφνιδιασμό. Δεν μπορούσες να πιστέψεις όσα έβλεπες. Αν ο Γιάννης παίζει στην πόλη που βρίσκεσαι και αγαπάς το μπάσκετ, τότε πρέπει οπωσδήποτε να πας να τον δεις από κοντά».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο χρυσός Ολυμπιονίκης έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση, με το κοινό να τον αποθεώνει
Ο πρωταθλητής Ευρώπης κλειστού στίβου του 2025 και «ασημένιος» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού και κλειστού στίβου θα επιδιώξει από την αρχή της σεζόν να βρεθεί σε μεγάλα ύψη
Οι ερυθρόλευκοι ετοιμάζονται για τον «τελικό» με τον Άγιαξ την Τετάρτη
Ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς τραυματίστηκε στη δεξιά γάμπα στο πρώτο ημίχρονο της εντός έδρας ήττας με 102-100 από τους Ντένβερ Νάγκετς
H συγκινητική ανάρτηση του Παναθηναϊκού
Στελέχη εκφράζουν «βαθιά ντροπή» μετά τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα και τις απειλές για τη Γροιλανδία
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα στον ημιτελικό και δε θα καθίσει στον πάγκο για τον μικρό τελικό
Μετά από 16 χρόνια στο NBA ο Κόρι Τζότζεφ ντύνεται στα ερυθρόλευκα
Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου θα διεκδικήσει το πρώτο μετάλλιο ιστορίας της στη διοργάνωση
Η πρώτη ήττα της Εθνικής ήρθε στον ημιτελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος
Η κόρη του Ντένις Ρόντμαν διαπρέπει στο NWSL
Με συνολικά πέντε αλλαγές η ομάδα που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια κόσμου τον περασμένο Ιούλιο στη Σιγκαπούρη
Το κανάλι και η ώρα μετάδοσης
Σε ποια βαθμολογική θέση βρίσκονται
Έχουν εξασφαλίσει και οι δύο την πρόκριση στην επόμενη φάση
Μετά τις νίκες Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ και την ισοπαλία του Παναθηναϊκού
Τελευταία αγωνιστική οι πράσινοι αντιμετωπίζουν τη Ρόμα
Πλήρωσε την αφλογιστία του στο 4ο δεκάλεπτο
Βλέπει ακόμη και 8άδα η ομάδα του Λουτσέσκου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.