Αθλητισμος

10 ατάκες του Ζοζέ Μουρίνιο που θα τον ακολουθούν όπου κι αν πάει

Οι δηλώσεις εκείνες που έκαναν τον γνωστό προπονητή, Special One

Νίκος Παπαηλιού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Ζοζέ Μουρίνιο έχει τον τρόπο να βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο είτε με θετικό, είτε με αρνητικό πρόσημο. Η φετινή αλλοπρόσαλλη πορεία της Μάντσεστερ έδειξε αυτό ακριβώς, αφού μπορούσε να κερδίσει ή να χάσει από οποιονδήποτε στους αγώνες της. Η σημερινή απόλυση του Special One από τον πάγκο των Κόκκινων Διαβόλων, τον έφερε για μια ακόμη φορά σε θέση πρωταγωνιστή, με τις πρώτες ατάκες ως ελεύθερος κόουτς να αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον. Πώς έγινε όμως ο Ζοζέ Μουρίνιο, Special One; Η αλήθεια είναι ότι είχε ανακηρυχθεί μόνος του το 2004, όμως δεν ήταν αυτή η μόνη κορυφαία ατάκα του. Δείτε τις 10 καλύτερες από όταν πήγε για πρώτη φορά στην Τσέλσι.

1. «Σας παρακαλώ μην με αποκαλείτε αλαζόνα. Όμως δεν είμαι κανένας τυχαίος. Είμαι πρωταθλητής Ευρώπης με την Πόρτο και είμαι ξεχωριστός.»

2. «Αν κάποιος έκανε την ζωή μου ταινία, νομίζω θα έπρεπε να προσλάβουν τον Τζορτζ Κλούνεϊ να με παίξει. Είναι ένας φανταστικός ηθοποιός και η γυναίκα μου πιστεύει πως θα ήταν ο ιδανικός!»

3. «Ο Θεός πραγματικά πρέπει να πιστεύει ότι είμαι ένας υπέροχος τύπος.»

4. Για τον Άμπραχαμ Γκραντ, όταν είχε φτάσει στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την Τσέλσι:«Στην φιλοσοφία ενός λούζερ, ήταν μια μεγάλη σεζόν.»

5. Ο Ζοζέ Μουρίνιο κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ίντερ: «Δεν είμαι ο καλύτερος στον κόσμο, αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος καλύτερος από μένα.»

6. «Δεν μου αρέσει η διανοουμενίστικη πορνεία, μου αρέσει η διανοουμενίστικη τιμιότητα.»

7.  Αφού κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου προπονητή της χρονιάς: «Μόνο ένας ανάμεσα σε 21 άτομα δεν ήθελε να μου δώσει το τιμητικό βραβείο αλλά αυτό είναι φυσιολογικό, ούτε ο Χριστός άρεσε σε όλους!»

8. Στην πρώτη του χρονιά στη Ρεάλ Μαδρίτης: «Αγαπώ το ποδόσφαιρο, αγαπώ να προπονώ και  πιθανότατα θα είμαι στους πάγκους και μετά τα 70 μου χρόνια. Είμαι μόλις στο ξεκίνημα της καριέρας μου.»

9. Για τον Πεπ Γκουαρδιόλα: «Υπάρχει ένα πράγμα στο οποίο πιστεύω ότι είμαστε ίδιοι, είναι ότι είμαστε δύο μεγάλοι προπονητές.»

10. Όταν φέτος είχε χάσει με 0-3 από την Τότεναμ, αποφάσισε να δείξει τα τρία δάχτυλα. Λίγο αργότερα στη συνέντευξη τύπου, είπε και το λόγο: ««Ποιο ήταν το σκορ; Αυτό (σ.σ. έδειξε το 3-0 με τρία δάχτυλα). Τι είναι αυτό επίσης; Έχω κατακτήσει τρεις Premiership, περισσότερες Premiership από τους άλλους 19 προπονητές μαζί. Εγώ τρία, αυτοί δύο.»