Αθλητισμος

Η «ντοπέ» βόμβα των Football Leaks ήταν ο Σέρχιο Ράμος

Πώς ο Ισπανός γλίτωσε δύο φορές την τιμωρία, προφανώς με την ανοχή των αρχών

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Από την πρώτη μέρα που κυκλοφόρησε η νέα «παρτίδα» πληροφοριών από την ομάδα των Football Leaks είχε προαναγγελθεί πως υπάρχει και μια είδηση-βόμβα, που αφορά έναν ποδοσφαιριστή μεγάλης ομάδας που ήταν ντοπαρισμένος ή τέλος πάντων είχε κάποια σχέση με απαγορευμένες ουσίες.

Σήμερα μάθαμε πως πρόκειται για τον Σέρχιο Ράμος! Ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης θα μπορούσε να είχε πιαστεί σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, αλλά εν τέλει τη γλίτωσε.

Η πρώτη εξ αυτών ήταν το 2017 στον τελικό των Ισπανών κόντρα στη Γιουβέντους. Ο Ράμος έδωσε δείγμα, όπου βρέθηκε η ουσία δεξαμεθασόνη, που επιτρέπεται αφού πρώτα έχει δηλωθεί νωρίτερα από τον γιατρό. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, καθώς ο «ντόκτορ» της Ρεάλ έγραψε στο επίσημο έγγραφο ότι έκανε στον αμυντικό της Ρεάλ δύο ενέσεις με την ουσία μπεταμεθασόνη. Η ΟΥΕΦΑ δέχτηκε πως πρόκειται για σχεδόν ίδια φάρμακα και το θέμα έμεινε εκεί.

Η δεύτερη περίπτωση ήταν τον περασμένο Απρίλιο. Έπειτα από τον αγώνα της Ρεάλ με τη Μάλαγα, η ισπανική εταιρεία αντι-ντόπινγκ έκανε αιφνίδιο έλεγχο. Ο Ράμος ήταν ανάμεσα σε αυτούς που επελέγησαν και μάλιστα είχε την οδηγία να μην κάνει μπάνιο μετά το ματς, ώστε να μην παραποιηθεί το δείγμα. Ο 32χρονος δεν τους άκουσε και πήγε για τον έλεγχο μετά το ντους. Όμως, ούτε εδώ επιβλήθηκαν ποινές…

Από τη Ρεάλ διαψεύδουν τα πάντα, όμως όπως έχει αποδειχτεί ως τώρα, όλα τα Football Leaks είναι έγκυρα κι αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.