Αθλητισμος

Τι σημαίνει η «συμμαχία» Μαρινάκη - Σαββίδη

Κι αν δούμε τον Ζαγοράκη υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης;

Νίκος Ασημακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών έδειξαν πως δύο ομάδες που διεκδικούν με τις ίδιες περίπου πιθανότητες το πρωτάθλημα, δεν γίνεται να είναι σύμμαχοι. Ο Μαρινάκης με τον Σαββίδη έχουν βρει τον τελευταίο καιρό ένα ιδιότυπο κώδικα επικοινωνίας στο ποδόσφαιρο. Δεν συνεργάζονται, δεν βάζουν κοινούς στόχους αλλά από την άλλη αποφάσισαν να σταματήσουν τις προσωπικές επιθέσεις ο ένας στον άλλο… Πράγματι, το θέαμα κάποιες φορές ήταν μέχρι και αποκρουστικό. Είτε οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες, είτε κάποιοι άνθρωποι που τους εκφράζουν, έλεγαν απίστευτα πράγματα οι μεν για τους δε, χωρίς καμιά ουσιαστική αφορμή. Μόνο και μόνο για να τσακώνονται.

Στην πραγματικότητα η «συμμαχία» τους, για την οποία ειπώθηκαν και γράφτηκαν τόσα πολλά τον τελευταίο καιρό, δεν υπήρξε ποτέ. Απλά προχώρησαν σε ένα -ας το πούμε- fair play, για να προστατεύσουν την δημόσια εικόνα τους -κι όσο κρατήσει. Άλλωστε, και μόνη η πιθανότητα να ισχύει το οποιοδήποτε moratorium είχε κάνει αρκετούς οπαδούς του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ να... στραβώνουν.

Στην συνάντηση των δύο προέδρων στο Sofitel, δίπλα στο αεροδρόμιο, μπήκαν νέοι κανόνες που κανείς δεν ξέρει αν και μέχρι πότε θα τηρηθούν. Το ίδιο γίνεται και απέναντι στον Μελισσανίδη. Είτε χωριστά, είτε μαζί, η ΑΕΚ είναι «εχθρός» κάτι που έχει φανεί με διάφορες αφορμές. Ο πρωταθλητής πάντα ένας και οι διεκδικητές τρεις. Μπορεί πολιτικά ή οικονομικά να υπήρχε, να υπάρχει ή να υπάρξει κάποιου είδους συμπόρευση, αλλά τίποτα πέρα απ’ αυτό. Το πολύ πολύ να δούμε υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης τον Θοδωρή Ζαγοράκη με την στήριξη Νέας Δημοκρατίας και Ιβάν...