Αθλητισμος

Πέντε γκολ από έναν 20χρονο

Όλη η ποδοσφαιρική Ευρώπη έμαθε τον Λούκα Γιόβιτς

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Οι πιο ψαγμένοι στα ποδοσφαιρικά δρώμενα είχαν υπόψιν τους τον Λούκα Γιόβιτς. Τον νεαρό επιθετικό, που τον Δεκέμβρη κλείνει στα 21 και αγωνίζεται στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, δανεικός από την Μπενφίκα.

Πρόκειται για έναν χρήσιμο σέντερ φορ που ξέρει μπάλα, αλλά μέχρι στιγμής δεν δείξει απουσίες περγαμηνές στο σκοράρισμα. Πέρυσι, για παράδειγμα, που αγωνιζόταν ξανά στον γερμανικό σύλλογο, μέτρησε εννιά τέρματα σε 27 αγώνες.

Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ήδη είχε σκοράρει τέσσερις φορές, μα την Παρασκευή το βράδυ έστρεψε όλα τα βλέμματα πάνω του.

Ο Γιόβιτς έβαλε πέντε γκολ μέσα σε 46 αγωνιστικά και η Άιντραχτ διέλυσε τη Ντίσελντορφ με 7-1. Άπαντες μιλάνε πια για τον νεαρό Σέρβο, ο οποίος έγινε ο νεότερος που επιτυγχάνει τέτοιο επίτευγμα.

Στο βίντεο, η Άιντραχτ είναι με τη μαύρη εμφάνιση και ο Γιόβιτς πετυχαίνει το δεύτερο γκολ της ομάδας, το τρίτο συν τα τρία τελευταία.

Περιττό ν’ αναφερθεί πόσο ανέβηκε η αξία του μέσα σε ένα βράδυ και τι χαμός θα γίνει το επόμενο καλοκαίρι για την απόκτησή του.