Αθλητισμος

Κιλιάν Μπαπέ: «Ηγέτης της επόμενης γενιάς» και εξώφυλλο στο Time (εικόνα)

Ποιο είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας του 19χρονου προσγειωμένου άσσου της Γαλλίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
20062284.jpg
© EPA/PETER POWELL

Σε ηλικία 19 ετών ο Κιλιάν Μπαπέ έχει κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, έχει στεφθεί δύο φορές πρωταθλητής Γαλλίας και κατάφερε να γίνει εξώφυλλο στο περιοδικό Time ως ένας από τους ηγέτες της επόμενης γενιάς. Το έγκριτο αμερικανικό περιοδικό εστιάζει κυρίως στα τρία στοιχεία της προσωπικότητας του Κιλιάν που τον κρατούν προσγειωμένο.

mbappe.jpg

Ο Κίλιαν Μπαπέ θα μπορούσε να έχει τρελαθεί. Να χάσει τα σταθερά του βήματα, να λοξοδρομήσει, να πιστέψει ότι υπάρχει περιθώριο για νεανικά τερτίπια και πράγματα εκτός ποδοσφαίρου, όντας ένα παιδί 19 ετών που ακόμα διαμορφώνει χαρακτήρα. Κι όμως είναι πάντα ώριμος στις δηλώσεις του και αυτό το οφείλει στην οικογένειά του.

«Έχω αντικρίσει και καταλάβει πως οι μεγαλύτεροι αστέρες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου είναι και οι πιο ταπεινοί άνθρωποι. Εκείνοι που σέβονται περισσότερο απ' όλους τον απέναντί τους. Είναι σημαντικό να διατηρείς τρία κριτήρια στη ζωή σου: τον σεβασμό, την ταπεινότητα και να είσαι ξεκάθαρος. Με την οικογένειά μου πάντοτε είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον. Όλοι μαζί τρώμε, όλοι μαζί μιλάμε, δεν τα έχουμε παρατήσει ποτέ. Η στήριξη της οικογένειάς μου βγαίνει και στο γήπεδο με τα όσα κάνω» δηλώνει ο Κίλιαν Μπαπέ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ