Αθλητισμος

Παιχνίδι για βλάκες στον ΠΑΟ

Και 1 εκατομμύριο ευρώ να βάλουν σήμερα ο Παϊρότζ, ο Ρέστης ή όποιος άλλος φτάνουν ίσα για τις ανάγκες του Οκτωβρίου.

129214-291994.jpg
Νίκος Ασημακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
20112045.jpg
©ΑΠΕ ΜΠΕ/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Όταν κάποιος καταλαβαίνει ότι τον κοροϊδεύεις, η κοροϊδία δεν πιάνεται. Ειδικότερα οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έχουν κάθε λόγο να είναι από δύσπιστοι έως αδιάφοροι σε κάθε εξέλιξη που τους σερβίρεται γύρω από το... περίφημο ντιλ Αλαφούζου - Πιεγκμπονσάντ. Ο ένας περιμένει κάθε μέρα τα λεφτά που θα του βάλει ο άλλος για να καλύψει τάχα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ο Ταϊλανδός δεν εμφανίζεται πουθενά, μεταθέτει για κάποια άλλη ημερομηνία τις κινήσεις του και γενικά γίνεται ένα παιχνίδι για βλάκες που δεν φαίνεται να βγάζει πουθενά. 

Το χειρότερο απ όλα είναι πως δεν υπάρχει η παραμικρή σοβαρή πληροφόρηση. Μόνο τηλεκατευθυνόμενες διαρροές που η εγκυρότητά τους δεν αντέχει ούτε ένα εικοσιτετράωρο. Και οι δύο μιλάνε μέσω «κύκλων» και συζητήσεων που γίνονται τάχα «στο περιβάλλον τους» ώστε να μη δεσμεύονται σε κανέναν και για τίποτα. Αφήνουν να δημοσιεύονται όσα γουστάρουν. Και φυσικά όσοι δεν είναι ανόητοι, υποπτεύονται την αλήθεια, την επεξεργάζονται στο μυαλό τους και απλά γελάνε απογοητευμένοι...    

Η τελευταία «πληροφορία» έλεγε πως ο Παϊρότζ θα έβαζε 1 εκατομμύριο ευρώ. Δεν τα είδε πάλι κανείς. Μπορεί να τα βάλει σήμερα, αύριο ή μεθαύριο. Και πάλι τίποτα δεν θα αλλάξει. Ένα εκατομμύριο, ίσον μηδέν! Φτάνει ίσα ίσα για τις ανάγκες του Οκτωβρίου. Έπειτα είναι και η τεράστια απόσταση που υπάρχει μεταξύ υποσχέσεων και πράξεων. Από τα 47 που θα έβαζε στην αρχή ο... γίγας επενδυτής, φτάσαμε στα 20 της προηγούμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που κάλυψε ο Αλαφούζος. Το ποσό βρίσκεται πλέον στα 10 της σημερινής αύξησης που έπεσε στο...1 μόλις εκατομμύριο, με το οποίο κανείς δεν μπορεί να «μπει», αφού στην πραγματικότητα με ένα τέτοιο ποσό αγοράζεις... τίποτα. 
Άλλωστε, και 10 εκατομμύρια (που λέει ο λόγος) να βάλει ο Ταϊλανδός δεν παίρνει παρά μόνο το 22% των μετοχών. Οι υπόλοιπες παραμένουν στον Αλαφούζο ο οποίος θα εξακολουθήσει να κάνει κουμάντο. Χρειάζονται άλλα 25 από πλευράς Πιεγκμπονσάντ, Ρέστη ή οποιουδήποτε άλλου κρυφού ή φανερού για να μπορεί κάποιος να πει ότι πούλησε αληθινά ο σημερινός ιδιοκτήτης. Εκτός αν χαρίσει τις μετοχές του...  

Στην πραγματικότητα ο Παναθηναϊκός θα είχε διαλυθεί κάτω από το βάρος της ανευθυνότητας των μετόχων και των υποψήφιων αγοραστών του, αν δεν υπήρχαν οι πιτσιρικάδες της ομάδας να συντηρούν το ενδιαφέρον. Αποδείχθηκε ως τώρα πως ούτε οι μεν ούτε οι δε υπολογίζουν το μέγεθος, την δυναμική και την ιστορία του κλαμπ που διαχειρίζονται ή φιλοδοξούν να διοικήσουν. Αν η σημερινή ποδοσφαιρική ομάδα είχε χάσει τα δύο - τρία πρώτα ματς του νέου πρωταθλήματος, αυτή την στιγμή δεν θα υπήρχε ούτε ένας να νοιάζεται για την ομάδα. Μιλάμε για κατάσταση που συντηρείται με τα ψέματα και ανά πάσα στιγμή πιθανότατα θα αρχίσει να ξεφουσκώνει. Και τότε ο πάταγος που θα προκληθεί θα είναι τεράστιος και η ζημιά ανεπανόρθωτη. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ