Αθλητισμος

Ο Μουρίνιο οδηγεί τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον… βυθό

Η μία αποτυχία διαδέχεται την άλλη για τους «κόκκινους διάβολους»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Θεωρητικά κάθε χρόνο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι μία από τις επίδοξες πρωταθλήτριες στην Αγγλία. Παράλληλα, όμως, σε κανέναν δεν έκανε εντύπωση ότι πριν καν αρχίσει η σεζόν, ο Ζοσέ Μουρίνιο παιζόταν στα γραφεία στοιχημάτων ως το πρώτο φαβορί για να αποχωρήσει από πάγκο ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ. Σχεδόν ενάμιση μήνα μετά, παραμένει, δικαιώνοντας όσους δεν τον πίστεψαν.

Δεν ήταν μόνο οι προστριβές του με τη διοίκηση για τη μη πραγματοποίηση (ακριβών) μεταγραφών. Είναι και το αναχρονιστικό παιχνίδι, με το οποίο έχει μάθει να πορεύεται ο Πορτογάλος προπονητής σε όλη του σχεδόν την καριέρα.

Παράδειγμα: Είσαι η Γιουνάιτεντ με παικταράδες εκατομμυρίων σαν τον Λουκάκου, τον Πογκμπά και τον Αλέξις Σάντσες. Πώς είναι δυνατόν να παίζεις ομάδες σαν τη Λέστερ, την Μπράιτον, τους Γουλβς και να κάνεις λιγότερες ή έστω σχεδόν ίδιες τελικές προσπάθειες;

Το Σάββατο, οι «κόκκινοι διάβολοι» υποδέχτηκαν τους νεοφώτιστους Γουλβς. Προηγήθηκαν με 1-0 στο ημίχρονο και μετά την ανάπαυλα έπαιξαν αμυντικά με αντεπιθέσεις, μέσα στο «Ολντ Τράφορντ»! Ήταν λογικό κι επόμενο να ισοφαριστούν και να χάσουν δύο βαθμούς.

Τα πράγματα, πάντως, έμελλε να γίνουν χειρότερα. Την Τρίτη το βράδυ, η Γιουνάιτεντ υποδέχθηκε την Ντέρμπι Κάουντι από την Τσάμπιονσιπ για το Λιγκ Καπ. Σαφώς η πιο αδιάφορη διοργάνωση στο Νησί, όμως πέρυσι ο Μουρίνιο πανηγύριζε που σήκωσε το τρόπαιο.

Φέτος, αυτό δεν θα συμβεί. Η Ντέρμπι επικράτησε στα πέναλτι με 8-7, αφού στην κανονική διάρκεια (δεν υπάρχει παράταση) ισοφαρίστηκε από τον Φελαϊνί στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ήταν άλλη μια ατιμωτική βραδιά για την ιστορική ομάδα του Μάντσεστερ. Και όλα δείχνουν πως αν παραμείνει ο αναχρονιστικός και τσακωμένος με τους περισσότερους παίκτες, Μουρίνιο, τότε θα ακολουθήσουν κι άλλα εφιαλτικά παιχνίδια.