Αθλητισμος

Λούκα Μόντριτς, ο κορυφαίος στον κόσμο

Σαρώνει τα ποδοσφαιρικά βραβεία ο Κροάτης μέσος

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στα τέλη Αυγούστου ανακηρύχθηκε από την ΟΥΕΦΑ ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της περασμένης σεζόν, ενώ τη Δευτέρα το βράδυ πήρε και το αντίστοιχο βραβείο από τη ΦΙΦΑ.

Ο Λούκα Μόντριτς εξαργυρώνει με τιμητικές διακρίσεις την εντυπωσιακή σεζόν 2017-18, που τον βρήκε βασικότατο στέλεχος της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης και ηγέτη της εθνικής Κροατίας, την οποία οδήγησε ως τον τελικό του Μουντιάλ.

Στη δεύτερη θέση των ψήφων από παίκτες και προπονητές όλου του κόσμου, κατετάγη ο Κριστιάνο Ρονάλντο, τρίτος ο Σαλάχ, τέταρτος ο Μπαπέ και πέμπτος ο Μέσι.

Μάλιστα, ο Αργεντινός ψήφισε ως τρίτη επιλογή τον Κριστιάνο και ως πρώτη τον μεγάλο νικητή! Αντίθετα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε ως δεύτερο τον Κροάτη, αφού την πρώτη θέση την κράτησε για τον παγκόσμιο πρωταθλητή (και πρώην συμπαίκτη του στη Ρεάλ), τον Ραφαέλ Βαράν.

Όσο για τους δικούς μας; Ο ομοσπονδιακός προπονητής Μίχαελ Σκίμπε έδωσε κατά σειρά τις ψήφους του σε Μπαπέ, Ντε Μπρόινε, Μόντριτς, ενώ ο αρχηγός της Εθνικής, Βασίλης Τοροσίδης, προτίμησε τους Μόντριτς, Ρονάλντο, Μέσι.